Crna hronika

UKP PRETRAŽUJE OKOLINU KUĆE OSUMNJIČENOG ZA UBISTVO DANKE: Istraga danas ide u sledećem pravcu

Autor Aleksandra Virijević

Nastavlja se potraga za telom Danke (2) na više lokacija.

Izvor: Privatna arhiva/Facebook/Printscreen

Sedam dana nakon hapšenja osumnjičenih za ubistvo dvogodišnje Danke Ilić u Borskom okrugu, još uvek se traga za telom Danke. Pripadnici Uprave kriminalističke policije (UKP) iz Beograda i Bora pregledaju okolinu kuće D.D. osumnjičenog za ubistvo dvogodišnje devojčice.

Pripadnici Uprave kriminalističke policije (UKP) iz Bora i beogradskog UKP-a, zajedno sa vatrogasnim kamionom opremljenim za pretragu terena, stigli su juče u selo Zlot u okolini kuće D. D. osumnjičenog za ubistvo dvogodišnje Danke Ilić.

Inspektori pregledaju okolinu, dok pripadnici Sektora za vanredne situacije i dalje pregledaju potok koji je u blizini. U ponedeljak je pretraživan drugi deo Lazarevog kanjona, nakon što su policija, spasilački tim i Gorska služba spasavanja već pretražili prvih 3,5 kilometara. Takođe, pretražena je i jama iznad kanjona, koja je duboka 70 metara.

Podsetimo, dvogodišnja Danka Ilić nestala je 26. marta sa porodičnog imanja u Banjskom Polju. Nakon deset dana intenzivne potrage i detaljnih provera svih tragova i informacija, policija je uhapsila dva pedesetogodišnja muškarca iz Bora, osumnjičena za ubistvo. Oni su sprovedeni u Više javno tužilaštvo u Zaječaru na saslušanje. Obojici je određen pritvor do 30 dana zbog sumnje da su počinili krivično delo teško ubistvo u saizvršilaštvu.

Tužilaštvo je saopštilo da je D. D. priznao zločin, dok se J. S. branio ćutanjem. Otac i brat jednog od osumnjičenih su uhapšeni zbog sumnje da su pomogli da se telo premesti na za sada nepoznatu lokaciju. Brat osumnjičenog za ubistvo D. D. preminuo je u Policijskoj upravi u Boru. U međuvremenu, direktor JP „Vodovod“ u Boru podneo je ostavku iz moralnih razloga.

BONUS VIDEO:

(Republika/Mondo/A.V.)