Crna hronika

"BILA JE BRZA I HITRA"! Majorka policije o devojčici Danki - Jedno je bilo nezamislivo

Autor Ivana Vlajković

Ubijena devojčica Danka bila je brza i hitra.

Izvor: RTV Pink/Facebook/Screenshot

Danka Ilić nestala je 26. marta u Banjskom polju, a 4. aprila je objavljeno da je ubijena. Majorka policije Bojana Otović Pjanović ispričala je da je devojčica koja je imala 22 meseca prohodala sa godinu dana i da je majka navela da je bila hitra i brza

Bezazlena šetnja po mirnom prigradskom naselju Bora prvo se, kako se sumnja, pretvorila u saobraćajnu nesreću a onda u svirepo ubistvo. "Potraga za telom je još uvek u toku. Mi se nadamo ishodu jer u tom telu se krije prava istina iako su osumnjičeni nakon saslušanja i u toku saslušanja i u obavljenom neformalnom razgovoru u policiji priznali i u potpunosti opisali način izvršenja krivičnog dela. D. D. je i višem javnom tužiocu u Zaječaru opisao način izvršenja krivičnog dela dok se S. J. branio ćutanjem. Uhapšeni su i brat i otac osumnjičenog D. D. Brat je preminuo usled posledica srčanog udara", kazala je majorka policije. 

Majorka je napomenula da ne bi iznosila detalje izjave koju je dao brat osumnjičenog D. D. jer je istraga u toku. Istakla je da je odvodio policiju na nekoliko lokacija kako bi se pronašlo telo. Objasnila je da se vozilo osumnjičenih za ubistvo ispred kapije imanja zadržalo dva i po minuta. 

"Majka je u potrazi za devojčicom napravila krug oko stare porodične kuće kako bi videla da li je dete tu negde. Devojčica jeste bila hitra i brza. Kako je majka govorila, devojčica je prohodala sa godinu dana, znači u maju prošle godine ali je prosto bilo nemoguće, nezamislivo da za tako kratak vremenski period dete može da savlada sve te prepreke koje su se nalazile ispred nje i da dođe na ulicu", kazala je majorka policije Bojana Otović Pjanović u emisiji "Jasno kao dan" na Blic televiziji. 

Sagovornica je rekla da je majka zapazila vozilo koje se zaustavilo ispred kuće. Prema njenim rečima, nakon toga je zabeleženo njihovo okretanje u ulici i snimak bezbednosnih kamera sa ulice koja se nalazi na nekih deset metara od mesta gde se dogodila saobraćajna nesreća je zabeležila kretanje devojčice u toj ulici. 

BONUS VIDEO: 

(MONDO/I.V.)