Uživo

ZAVRŠEN 9. DAN POTRAGE ZA TELOM DANKE: Advokat govorio o ocu osumnjičenog, oglasio se deda devojčice

Policija nastavlja potragu za telom devojčice Danke.

Izvor: Kurir/Nemanja Nikolić/MUP Srbije/Facebook

Potraga za telom ubijene dvogodišnje devojčice Danke Ilić, koju je prema sopstvenom priznanju osumnjičenog D.D. (50) udavio, nakon što ju je S.J. (50) u pripitom stanju udario kolima, i dalje traje.

Pretraga je proširena, a pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova nastavljaju da češljaju teritoriju grada Bora.

Brat osumnjičenog za ubistvo Danke juče je sahranjen na seoskom groblju u selu Zlot. On je preminuo u zatvoru u noći između 6. i 7. aprila. Zajedno sa ocem, po priznanju osumnjčenog D.D., pomogao je da se telo devojčice premesti sa deponije na drugu lokaciju.

20:25

Dankin deda ne gubi nadu zbog jedne stvari

Milan, deda ubijene Danke Ilić (2) i otac Miloša Ilića otvorio je dušu u Boru i potvrdio da će se porodica zvanično oglasiti onda kada se istraga privede kraju.

20:24

Advokat je objasnio šta čeka oca osumnjičenog za ubistvo Danke

Advokat Radiša Roskić za MONDO objasnio je odredbu Krivičnog zakonika po kojoj otac osumnjičenog D. D. ne može biti kažnjen za krivično delo Pomoć učiniocu posle izvršenog krivičnog dela. "Radi se o imperativnoj zakonskoj odredbi koja kaže da se neće kazniti srodnik (majka, otac, brat, sestra, usvojilac ili usvojenik, kao i supružnik nekog od navedenih lica). Lice u tom stepenu srodstva neće se kazniti za izvršenje krivičnog dela Pomoć učiniocu posle izvršenog krivičnog dela. Radnja izvršenja ovog krivičnog dela se, između ostalog, odnosi i na uklanjanje tragova. Direktni srodnik, u ovom slučaju otac, se neće kazniti ukoliko se radnja odnosi samo na uklanjanje tragova, odnosno ukoliko se radi o prostom uklanjanju tragova", kaže advokat za MONDO.

17:52

Policija pretresa novu lokaciju

Policijski službenici su sve snage, nakon Zlota, usmerili ka okolini Sumrakovca. "Juče je policija prolazila ovim putem, s tim da je ovo i dalje selo Zlot, odnosno prostor koji se nalazi na međi Sumrakovca i Podgorca", ispričala je jedna meštanka i dodala da ovo nije prvi put da je policija bila u poseti ovom kraju, upravo zbog slučaja nestanka devojčice.

16:13

Oglasila se majka osumnjičenog za ubistvo Danke

Majka osumnjičenog za ubistvo Danke govorila je o stvarima koje su uzete iz kuće, kao i o tome da li je njen sin kriv za ubistvo, kao što se sumnja. "Neko drugi je to napravio, pa je njemu smestio. Plašim se od milicije od svih, samo me slikaju. Bili su svi, izneli su svašta, sedam papira imam", rekla je Svetlana Dragijević nakon što je prvi put izašla iz kuće posle sahrane sina. Kako navodi Svetlana, krenula je kod lekara jer nema ko da je vodi, pa mora sama. 

"Neko drugi je to napravio, pa je njemu smestio. Plašim se od milicije, od novinara..., samo me slikaju. Bili su svi, izneli su svašta, sedam papira imam. Motornu testeru su uzeli, bili su ovi u belim oidelima, uzimali briseve. Od 10 do pola tri ujutru su bili, ima sve u papirima, sve piše. Samo meni dušu da uzmem! Ne znam ništa, ništa ne znam! Bile su komšije na sahrani, a rodbina nije bila", rekla je Svetlana.

14:12

"Majka osumnjičenog je privilegovani svedok"

Otac Dejana Dragijevića (50), Radoslav, uhapšen je u subotu zbog sumnje da je počinio krivično delo Pomaganje učiniocu nakon izvršenja krivičnog dela, a Dejanova majka trebalo bi da bude ispitana u Višem javnom tužilaštvu u Zaječaru u svojstvu svedoka o ubistvu devojčice Danke Ilić (2) za koje je osumnjičen njen sin.

S obzirom na to da je Svetlana Dragijević, Dejanova majka i supruga osumnjičenog Radoslava, ona će u tužilaštvo moći da iskoristi svoje pravo i ne svedoči. "Svetlana je u ovom postupku takozvani privilegovani svedok i ona u tužilaštvu može da odbije da svedoči s obzirom na to da su joj osumnjičeni sin i suprug. Tužilac je dužan da je upozori i postavi pitanje da li želi da se koristi tim pravom ili će svedočiti", kaže advokat Jugoslav Tintor i dodaje: "Ako kaže da želi da svedoči i iznese svoja saznanja, ona to može učiniti, ali ona zakonski nije u obavezi."

8:56

Osumnjičena braća krili lokaciju tela jedan od drugog

Sumnja se da su braća osumnjičena za ubistvo Danke premeštala telo jedan bez drugog. "Sve za sada ukazuje da braća nisu uskladila svoje priče ili su pak neke stvari odradili odvojeno jedan od drugog. Sada se spekuliše da je među osumnjičenima nastao sukob u jednom trenutku, pa da čak postoji mogućnost da su nezavisno jedan od drugog premeštali telo na više različitih lokacija. Njihovo ponašanje je potpuno neobjašnjivo. D.D. je dovodio policiju do Brestovačkog mosta, tvrdeći da je telo tu, međutim, policija na toj lokaciji takođe nije pronašla trag, a slično je bilo i sa drugim bratom. Jedino još nije jasna uloga oca R.D. i to se ispituje", navodi izvor blizak istrazi.

7:03

Potraga za telom se nastavlja

Potraga za telom devojčice Danke Ilić (2) iz Bora traje već danima, a kako Blic saznaje, sada se proveravaju svi šahtovi i rezervoari koji su aktivni ili neaktivni i prirodni i veštački sistemi za navodnjavanje jer su osumnjičeni za ubistvo D.D. i S.J. radili u JKP "Vodovod" i po prirodi posla dobro poznaju te sisteme.

7:02

Šta se dešavalo tokom jučerašnje pretrage?

Pročitajte u našem BLOGU šta se dešavalo tokom jučerašnje potrage za telom Danke Ilić.

7:01

Zašto osumnjičeni za ubistvo ne govore gde je telo?

Potraga za telom ubijene devojčice Danke Ilić ušla je u 7. dan. Novinar "Kurira" Mladen Radulović otkrio je zašto osumnjičeni namerno ne govore gde se nalazi telo.

7:01

Majka osumnjičenog: Ubili su ga

Majka osumnjičenog D.D. oglasila se kratko nakon što je sahranila mlađeg sina. "Evo me ostala sam sama u kući. D. je ostao na groblju, ubili su ga, uništili su mi dete. On je bio zdrav, laž je da je imao srčane probleme. Nemam vremena da razgovaram sa vama jer moram da pakujem hranu u zamrzivač, to je ovo što sam spremala za sahranu, neću da bacim", izjavila je ona nakon sahrane, a na pitanje koga optužuje za smrt mlađeg sina, ona je dodala da je jasno ko je to mogao da uradi.

6:59

Sahranjen brat osumnjičenog za ubistvo Danke

Na seoskom groblju u Zlotu sahranjen je D.D. (40) brat osumnjičenog za ubistvo devojčice Danke Ilić (2). Ožalošćeni su do groblja krenuli iz kuće preminulog u kojoj se nalazila njegova majka, rodbina i prijatelji porodice.

Ukratko

  • Policija nastavlja potragu za telom
  • Brat osumnjičenog sahranjen
učitaj još +

Ukratko

učitaj još +