Uživo

POTRAGA ZA TELOM DANKE ILIĆ: Oglasio se MUP, uključeno još 50 pripadnika Žandarmerije!

U potrazi za telom devojčice Danke Ilić do sada je pretražen deo Lazarevog kanjona, Zlotske reke i Lazareve pećine, kao i sela Zlot i Luka.

Izvor: RINA.RS/Facebook/Screenshot

Policija već punih 18 dana radi na rasvetljavanju slučaja ubistva Danke Ilić (2) iz Bora. Devojčica je nestala 26. marta u Banjskom Polju, a kako se veruje, istog dana je i ubijena.

Otkako su osumnjičeni radnici JKP „Vodovoda“ D.D i S.J.priznali ubistvo deteta, policija detaljno pretresa svaki deo Banjskog polja i okoline. Do sada je pretražen deo Lazarevog kanjona, Zlotske reke i Lazareve pećine, kao i sela Zlot i Luka, ali telo devojčice nije pronađeno.

Autor Ivana Lazić
21:24

Oglasio se otac osumnjičenog Srđana

Nešto posle 12 časova ulicama sela Luka prošao je otac osumnjičenog Srđana Janković. Išao je ka svojoj kući, a na pitanje da li se čuo da sinom kratko je odgovorio - "ne!" i dodao: "Nemam šta da vam kažem", odgovorio je i povukao se u svoju kuću u kojoj sam živi i više nije izlazio.

16:54

Meštani sela Zlot ogorčeni na Dejana Dragijevića

Meštani Zlota odakle je osumnjičeni Dejan Dragijević (50) kažu "da su ogorčeni na komšiju koji je počinio tako monstruozno delo."

"Zloćani su ogorčeni, verujte, da ga puste na slobodu sad, mi meštani bi mu presudili! Evo, ja sam stariji čovek, a kad pomislim da je neko spreman da uzme to malo pile i ubije ga, pa ja bi mu presudio. Pomno pratim vesti i na svaku novu informaciju ja se naježim", kažu komšije osumnjičenog Dragijevića.

16:38

Žandarmerija projurila pod rotacijom iz Zlota!

Žandarmerija je pod rotacijom otišla iz sela Zlot oko 15 časova, javlja Telegraf. Podsetimo, ranije danas MUP se oglasio saopštenjem da se intenzivno radi na pronalasku tela dvogodišnje devojčice i utvrđivanju svih činjenica i okolnosti u vezi sa ovim slučajem. U potrazi se priključilo i 50 pripadnika Žandarmerije na potezu od sela Zlot ka mestu Sumrakovac.

14:09

Komšije o ocu Srđana Jankovića

Kuća Srđana Jankovića, koji je osumnjičen da je službenim kolima Vodovoda sa kolegom Dejanom udario devojčicu Danku, danas je prazna, a ograda je zaključana. Komšije Dušana, Srđanovog oca, u malom borskom selu kažu da on odbija da priča o sinu od kako je uhapšen.

"Prvih dana pretrage za telom malecke, policajci su na njegovoj njivi videli svežu iskopinu i odmah posumnjali da je tu zakopana malecka. Odmah su to raskopali, pa i veću površinu nego što treba, kako bi otklonili sve sumnje, ali malene nije bilo tu. Deda od tada samo kuka za uništenom salatom koju je tu sadio, kao da nije bitno da se sve prevrne za malim detetom ", naglašava sagovornik.

12:43

Oglasio se MUP o potrazi za telom Danke

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova, Službe za suzbijanje kriminala Uprave kriminalističke policije, zajedno sa kolegama iz Bora i policijskim službenicima Policijske uprave Bor, intenzivno rade na pronalasku tela dvogodišnje devojčice i utvrđivanju svih činjenica i okolnosti u vezi sa ovim slučajem.

12:39

U strahu telo Danke premestio na drugu lokaciju

Potraga za telom Danke Ilić (2) i dalje traje, a sumnja se da je osumnjičeni Dejan Dragijević sa ocem Radoslavom i bratom Daliborom, koji je kasnije preminuo, premestio telo na drugu lokaciju i odbija da kaže gde.

Pretpostavlja se da je Dejan Dragijević odlučio da dva dana nakon zločina telo ubijene Danke sa deponije na Starobanjskom putu premesti na drugu lokaciju jer se plašio da će ga Srđan koji je udario službenim automobilom devojčicu izdati i policiji ispričati šta je Dejan uradio.

10:57

Potraga će biti nastavljena na drugačiji način

Intenzitet potrage za telom Danke Ilić opada i u ovom obimu bi, mogla da bude obustavljena tokom sutrašnjeg dana, ali će se nastaviti na drugačiji način. Tokom jučerašnjeg dana pretraženo je korito Zlotske reke i to od sela Zlot ka mestu Sumrakovac, kao i rezervoari za vodu.

10:31

Policijske patrole nastavljaju potragu

Policijske patrole se zaputile ka selu Sumrakovac

8:44

Advokat Roskić: Neće biti kažnjen ako je uklonio tragove

Advokat Radiša Roskić objasnio je odredbu Krivičnog zakonika po kojoj otac osumnjičenog Dejana ne može biti kažnjen za krivično delo Pomoć učiniocu posle izvršenog krivičnog dela.

"Radi se o imperativnoj zakonskoj odredbi koja kaže da se neće kazniti srodnik (majka, otac, brat, sestra, usvojilac ili usvojenik, kao i supružnik nekog od navedenih lica). Lice u tom stepenu srodstva neće se kazniti za izvršenje krivičnog dela Pomoć učiniocu posle izvršenog krivičnog dela. Radnja izvršenja ovog krivičnog dela se, između ostalog, odnosi i na uklanjanje tragova. Direktni srodnik, u ovom slučaju otac, se neće kazniti ukoliko se radnja odnosi samo na uklanjanje tragova, odnosno ukoliko se radi o prostom uklanjanju tragova", kaže advokat.

7:33

"Moguće da je neko od saučesnika pomerao telo"

U potrazi za telom devojčice Danke Ilić (2) policija je krenula u novi pregled već pretraženih delova Zlota, zbog mogućnosti da je neki detalj promakao ili su saučesnici više puta pomerali njeno telo. 

"To će se raditi zbog mogućnosti da je neki detalj promakao, ili da je neko od saučesnika pomerao telo u nameri da ostane sakriveno", kaže izvor "Blica".

7:12

Oglasio se deda ubijene devojčice Danke

Milan, deda ubijene Danke Ilic (2) i otac Miloša Ilića potvrdio je za Telegraf da ce se porodica zvanično oglasiti onda kada se istraga privede kraju.

On je, očima punim suza, otkrio da u njemu i dalje tinja neka iskra da je Danka živa, jer traga telu njegove dvogodišnje unuke i dalje nema.

Ukratko

  • Policija danima češlja selo Zlot u potrazi za telom Danke
  • Ocu osumnjičenog za ubistvo određen pritvor do 30 dana
  • Gradonačelnik Bora najavio trodnevnu žalost
učitaj još +