Crna hronika

MAJKA OSUMNJIČENOG ZA UBISTVO DANKE ODNELA TAJNU U GROB: "Možda ju je nešto tištilo, bili su svi čudni u toj porodici"

Autor Aleksandar Blagić

Majka osumnjičenog za ubistvo Danke Ilić preminula je dok je bila na kafi kod komšija.

Izvor: MONDO/Stefan Stojanovć/Facebook

Majka osumnjičenog D.D. (50) za ubistvo devojčice Danke Ilić (2), preminula je dok je bila na kafi kod komšija u selu Zlot, njenu sahranu organizovaće rođaci pošto su joj muž i sin u zatvoru, a drugi brat je preminuo u zatvoru pre 40 dana. Ona će biti sahranjena u petak na seoskom groblju u selu Zlot pored sina.

"Samo je rekla: 'Dajte mi malo vode, nije mi dobro', a onda se srušila. Pozvali smo Hitnu pomoć, ali su lekari mogli samo da konstatuju smrt. Svi smo se potresli, ne možemo da verujemo da se to dogodilo i baš u našoj kući. Šta su muškarci iz te kuće napravili i šta je istina, mi ne znamo. U svakom slučaju je strašno sve što se dogodilo.

Pitamo se da li je znala nešto o tom slučaju i da li ju je to možda tištilo. Nikome od komšija nije ništa htela da kaže, ako je i znala nešto, ako su joj rekli sinovi ili suprug, ona je tu tajnu sada odnela u grob. Bili su uvek svi čudni u toj porodici... Ne možemo da tvrdimo da li je nešto znala, ali ako je živela s tim, tako sama, ko zna... Sinove je uvek branila, kao i muža, govorila nam je da veruje u njihovu nevinost uprkos priznaju sina koji je osumnjičen", rekla je komšinica.

Da podsetimo, devojčica Danka Ilić nestala je u utorak 26. marta u Banjskom Polju kod Bora kada se odvojila od majke Ivane i starijeg brata. Nestala je u 13:45, a samo sedam minuta kasnije, u 13:52 je na nju naletelo službeno vozilo JKP Vodovod Bor u kojem su bili S.J. i D.D. koji su je udarili autom nakon čega su je zadavili i odneli do deponije da se reše tela koje i dalje nije pronađeno.

BONUS VIDEO:

(Kurir/MONDO/A.B.)