Crna hronika

PRETUKAO STARICU I POKUŠAO DA JE SILUJE! Žrtva preminula od povreda, osuđen Pančevac na 18 godina zatvora

Autor Ivana Vlajković

Osuđen je Pančevac za silovanje starice koja je nakon zločina preminula.

Izvor: MONDO/Stefan Stojanović

Stevan Kosanić (63) iz Pančeva osuđen je danas na kaznu od 18 godina zatvora po optužbi da je u avgustu prošle godine pokušao da siluje S. A. (91) i brutalno je pretukao usled čega je ona preminula nekoliko dana kasnije u bolnici.

Kako je saopšteno, optuženi je prvostepenom presudom oglašen krivim da je 2. avgusta prošle godine u 15.00 časova u Pančevu, u naselju Strelište ušao u kuću u kojoj je sama živela oštećena i upotrebom sile pokušao da je prinudi na obljubu tako što joj je na krevetu zadao više udaraca stisnutom pesnicom u predelu glave i tela da bi savladao njen otpor, na koji način je zadobila teške telesne povrede opasne po život, usled kojih je preminula dana 22. avgusta 2023. godine u Opštoj bolnici u Pančevu.

U presudi se navodi da je optuženi, prilikom odlaska iz kuće oštećene, poneo sa sobom njen mobilni telefon marke "nokia" i slušalicu fiksnog telefona, da ne bi mogla da prijavi slučaj policiji, a oštećenu je ostavio u kući. Viši sud u Pančevu je produžio pritvor protiv optuženog koji može trajati do njegovog upućivanja u zavod za izvršenje krivičnih sankcija na izdržavanje kazne, a zbog postojanja osobitih okolnosti koje ukazuju da će u kratkom vremenskom periodu ponoviti krivično delo.

Protiv prvostepene presude je dozvoljeno izjavljivanje žalbe.

BONUS VIDEO: 

(Blic/MONDO/I.V.)