BANJE U SRBIJI KAO ZAMENA ZA MORE! Letovanje može da vas košta znatno manje, cena smeštaja ide od 30 evra

Iako mnogi odlučuju da odmor provedu na nekoj egzotičnoj destinaciji, pojedini ipak biraju da letuju u Srbiji.

YouTube/Banja Vrujci

U poređenju sa boravkom na primorju, boravak u banjama u Srbiji uglavnom je povoljniji, kako za smeštaj tako i za razne tretmane. Sezona letnjih odmora je uveliko u toku, temperature su već početkom juna prešle trideseti podeok, a veliki broj naših građana već je iskoristio letnji odmor odlaskom na more.

Međutim, banje u Srbiji predstavljaju savršenu alternativu za one koji traže opuštajući odmor uz dodatni zdravstveni benefit. Dok u poređenju sa morskim destinacijama, boravak u banjama je ekonomski povoljniji, cene smeštaja, hrane i dodatnih aktivnosti su često niže, što omogućava posetiocima da uživaju u visokom standardu usluga po pristupačnim cenama.

Osim domaćih turista, sve je veće interesovanje stranaca koji posećuju naše čuvene banje, što zbog prirodnih lepota, tako i zbog svega onoga što banjski turizam nudi. Takođe, za ljubitelje nešto aktivnijeg aktivnog odmora, Srbija nudi i mogućnosti za planinarenje, biciklizam i istraživanje prirodnih lepota, jer mnoge banje su smeštene u blizini planinskih lanaca i nacionalnih parkova.

Za one koji se radije odlučuju za takvu vrstu odmora, ovo je spisak smeštaja po banjama u Srbiji - nešto skromniju varijatnu, kao i pojedine luksuzune apartmane sa bazenima, za one sa nešto "debljim" novčanikom.

1. Sokobanja - 30 evra 

Apartman u Sokobanji od 32 kvadratnih metara, koncipiran kao dvosoban apartman, sa spavaćom sobom, dnevnom, trpezarijom, kuhinjom i kupatilo, gostima nudi kvalitan ugođaj. Kompletno je opremljen, a takođe ima i terasu.

Smešten na lepoj lokaciji u srcu Sokobanje, apartman je uređen modernim nameštajem, i klima uređajem, a pogodan je za čak pet osoba. Cena po noćenju iznosi 4.000 dinara, a minimalno trajanje boravka jeste dve noći.

YouTube / PrintScreen 

2. Vrnjačka banja - od 50 do 70 evra 

U najvećoj banji u Srbiji, pronašli smo apartman koji uključuje spavaću sobu, dnevnu sobu, potpuno opremljenu kuhinju sa trpezarijom, kupitalom i terasom. Apartman se nalazi u prizemlju zgrade i ima svoj internet, kablovska televizija, klima i obezbeđen parking, za kompletan užitak u mirnom delu banje.

Nema određenog broja noćenja, a cena u julu i avgustu se kreće od 50 do 70 evra, u zavisnosti od broja gostiju, kao i vremenskog perioda.

KSCHiLI/Shutterstock 

3. Banja Vrdnik - 170 evra 

Poslednji predlog, ujedno i najskuplji, nalazi se na samo 24 kilometra od Novog Sada, od Beograda 74, idealnih 240 m nadmorske visine, gde smeštena je luksuzna i moderno opremljena vila sa bazenom u mirnom delu banje Vrdnik. Vila se sastoji od 2 spavaće sobe, 2 kupatila, kuhinja sa trpezarijom i dnevnom sobom, kapaciteta do 5 osoba. Vila poseduje predivno održavano dvorište sa bazenom i pripadajućim parking mestom.

Ovaj prostor, osim što nudi zaista spektakularan odmor i uživanje, takođe je namenjen i za organizaciju različitih proslava. Pogled iz dvorišta skoro da nema cenu, jer je vila okružena listopadnom šumom, i vazduhom koji je pogodan za oporavak disajnih organa.

Youtube/Clickers/Sscreenshot 

Cela jedinica ima ukupno pet soba, od toga dve spavaće i jednu dnevnu, kao i prostrano kupatilo sa velikom kadom. Kapacitet vile je do pet osoba, a cena noćenja iznosi 170 evra, i takođe je dozvoljen boravak kućnih ljubimaca.

Sve u svemu, iako preskočite letovanje na moru ove godine, i odlučite se na odlazaka u bilo koju banju u Srbiji, sigrurno je da ćete proći jeftinije, ali podjednako lepo. Takođe, pored pristupačnijih cena u odnosu na letovanje pored mora, ne smemo da preskočimo brojne benefite banja, poput lekovitog svojstva koje doprinose opuštanju i poboljšanju zdravlja, i naravno - mira i tišne.

BONUS VIDEO:

This browser does not support the video element.

VRNJAČKA BANJA - BUDUĆA STAZA ZDRAVLJA I ZABAVE U SRBIJI: Preobražaj jedne od najtraženijih turističkih atrakcija u EVROPI!  Kurir TV

(Biz Portal/Mondo/A.V.)