OVO JE BIVŠI DRŽAVNI SEKRETAR KOJI JE "PAO" U AKCIJI POLICIJE: Poznato šta mu se stavlja na teret!

Bivši državni sekretar u Ministarstvu prosvete uhapšen je sa još 7 lica u akciji policije i BIA-e.

Youtube/ Plus Online/Screenshot

Bivši državni sekretar u Ministarstvu prosvete koji je uhapšen zbog sumnje da je počinio krivično delo je Nebojša Ranđelović iz Niša, saznaje Kurir.

Kako se navodi u njegovoj biografiji, rođen je u Nišu 1967. godine, a 1991. godine je diplomirao na Pravnom fakultetu u Nišu. Kako se navodi na sajtu Pravnog fakulteta u Nišu, Ranđelović je i redovni profesor na ovom fakultetu na katedri za pravnoistorijske nauke.

Takođe, Nebojša Ranđelović je od 2007. do 2012. godine bio narodni poslanik u Narodnoj skupštini Republike Srbije, a 2012. godine je bio i odbornik u Skupštini Grada Niša, dok je 2016. bio pomoćnik gradonačelnika Niša za visoko obrazovanje. U 2020. godini je postao državni sekretar u Ministarstvu prosvete, nauke i tehnološkog razvoja.

"Državni sekretar je bio do pre dva meseca kada je formirana nova Vlada. Krivično delo za koje se sumnjiči vršio je, kako je saopštilo tužilaštvo, dok je bio na funkcij", objašnjava izvor.

Podsetimo, Javno tužilaštvo za organizovani kriminal saopštilo je ranije danas da su uhapsili bivšeg državnog sekretara i još sedam osoba. Nebojši Ranđeloviću se na teret stavlja da je izvršio pet krivičnih dela trgovina uticajem.

"Osumnjičeni N.R. je od osumnjičenog M.V. zahtevao i dobio u više navrata poklon i to novac u iznosu ne manjem od 24 .000 evra", navodi se u saopštenju Javnog tužilaštva za organizovani kriminal, u kom se navodi da je krivično delo vršeno u periodu od 1.decembra 2023. do 6. jula 2024. godine.

O hapšenju se oglasio i Ivica Dačić, potpredsednik Vlade Srbije i ministar unutrašnjih poslova.

"Policijski službenici SBPOK-a u saradnji sa pripadnicima BIA, a po nalogu Javnog tužilaštva za organizovani kriminal, uhapsili su u Nišu N.R., bivšeg državnog sekretara u Ministarstvu prosvete, zbog sumnje da je izvršio krivično delo trgovina uticajem, jer je koristeći svoj položaj uticao na rukovodioce pet školskih ustanova sa teritorije grada Niša da u postupku nabavki - radova na investicionom održavanju objekata, dodele ugovore privrednom društvu "Avenija sistem", a za uzvrat tražio novac. Uhapšen je i M.V, vlasnik preduzeća, i još jedno lice iz tog preduzeća, kao i odgovorna lica u dve osnovne škole, jednoj gimnaziji i dva fakulteta u Nišu. Osumnjičeni će biti predati tužilaštvu na dalje postupanje", izjavio je Dačić.

BONUS VIDEO:

This browser does not support the video element.

Pripadnici MUP-a, SBPOK-a ekstradirali su danas letom iz Barselone za Beograd, M. B. člana OKG  MUP RS

(Kurir/MONDO/N.D.)