OVO JE SLAVIŠA KOJI JE UMRO OD UBODA STRŠLJENA: Ujeo ga u venu na vratu, pao na kućnom pragu

Slavišu iz Medveđe ujeo je stršljen, nakon čega je preminuo.

Printscreen/ Facebook/Shutterstock/andrekoehn

Slaviša Vučićević (41) iz Medveđe umro je je juče od ujeda stršljena na kućnom pragu. Tragedija se dogodila oko 11 sati. Slaviša je bio radnik Elektrodistribucije i bio je vrlo posvećen na poslu, ali i besprekoran domaćin i otac. Porodica, komšije, prijatelji i okolina su šokirani zbog njegove smrti i načina na koji je nastupila.

"Samo takav čovek, ljudina. Svi su porodično divni. Bio je srećan čovek sa divnom suprugom, sinom i ćerkom. Decu sa suprugom Kosom izveo na pravi put, sin im je sada maturirao i umesto da se opusti i uživa doživeo je da umre u svojoju snazi od jednog insekta. Viša sila, svi smo zatečeni ovom tragedijom", rekao je radnik jedne firme u komšiluku poslovnice Elektrodistribucije u Medveđi.

Slavišu porodica danas sahranjuje, a njegova sestra se od brata oprostila i na društvenim mrežama. Meštani kažu da ga je stršljen ujeo u venu na vratu, a pamte da je pre više godina jedan stariji meštanin takođe preminuo od ujeda ovog opasnog insekta.

Posebno su opasni ubodi na predelu grla i vrata jer oteklina može uzrokovati otežano disanje ili čak gušenje, zbog čega je ozleđenu osobu potrebno odmah odvesti u hitnu. Ubodi otrovnih insekata poput stršljena posebno su opasni za osobe sklone alergijskim reakcijama. One mogu pasti u anafilaktički šok.

(Mondo, I.L.)