KOMANDIR IZ CZ-A ZA 1.000 EVRA UNEO 3 TELEFONA: Nosio zabranjene predmete osumnjičenom za pokušaj ubistva

Istraga je pokazala da je komandir Okružnog zatvora u Beogradu dobio 1.000 evra da unese tri mobilna telefonu jednom pritvorenom licu.

MONDO/Stefan Stojanović

Posebno odeljenje za suzbijanje korupcije Višeg javnog tužilaštva u Beogradu pokrenulo je istragu protiv komandira u Okružnom zatvoru u Beogradu Kristijana T. (21) zbog sumnje da je 8. jula 2024. godine u pritvor doneo tri mobilna telefona, tri kabla za punjenje telefona i tri sim kartice u nameri da ih u paketu preda jednom pritvorenom licu. Sumnja se da ga je neko angažovao.

"To je, kako se sumnja, uradio po prethodnom dogovoru sa NN licem od kojeg je primio paket i iznos od 1.000 evra kao i nagradu za predaju paketa. Nakon toga je stariji komandir pregledao paket i pronašao gore navedene predmete u plastičnoj kesi oko koje su bila umotana tri para čarapa. Osumnjičenom se na teret stavlja krivično delo primanje mita", stoji u saopštenju Višeg javnog tužilaštva.

Komandir Kristijan T. je negirao izvršenje krivičnog dela. Nakon saslušanja, tužilaštvo je predložilo sudiji za prethodni postupak Višeg suda u Beogradu da osumnjičenom odredi pritvor zbog opasnosti od bekstva i da ne bi uticao na svedoke.

BONUS VIDEO:

This browser does not support the video element.

MRAČNA ISTINA ZATVORA: "Prepustili su nas sudbini"! Bivši zatvorenik otkriva jezive detalje iz Padinske Skele: Uslovi su teški  Kurir televizija

(Kurir/MONDO/A.B.)