MONSTRUM ZLOSTAVLJAO I SVOG SINA (8)? Oglasilo se tužilaštvo o očuhu koji je pržio šake dečaku i partnerki

Tužilaštvo se oglasilo i sumnja se da je "očuh iz pakla" zlostavljao i svog sina-

MONDO/Stefan Stojanović

Drugo osnovno javno tužilaštvo u Beogradu oglasilo se povodom zlostavljanja petogodišnjeg dečaka na Čukarici. Kako se navodi u saopštenju, Drugo OJT je istog dana osumnjičenog I.A. (40) očuha dečaka, po protokolu zaključenim sa klinikom za psihijatrijske bolesti "Laza Lazarević" smestilo na kliniku radi veštačenja po krivičnoj prijavi koja je protiv njega podneta zbog krivičnog dela nasilje u porodici na štetu dečaka i nasilje u porodici na štetu vanbračne supruge A.I. (29).

Rok u kojem je potrebno izveštačiti osumnjčenog iznosi 15 dana, sa mogućnošću produženja na još 15 dana, te će se nakon prijema psihijatrijske ekspretize, odnosno nakon utvrđivanja da li je osumnjičeni procesno sposoban, doneti odluka da li će biti saslušan ili ne.

Takođe, tada će biti podnet i predlog za određivanje pritvora Drugom osnovnom sudu u Beogradu i biće sprovedena istraga, odnosno izvedene sve neophodne dokazne radnje.

"Maloletni je zbrinut na Institutu za zdravstvenu zaštitu majke i deteta 'Dr Vukan Čupić', a postoje indicije da kod oštećenog postoje i ranije povrede kao posledica nasilja koje je pretrpeo , što će biti utvrđeno tokom istrage sudsko-medicinskim veštačenjem", navodi se u saopštenju.

Kako se dalje dodaje u zajedničkom domaćinstvu osumnjičenog i oštećeni živeo je i maloletni M.A. (8) sin osumnjičenog koji je od strane nadležnog Centra za socijalni rad, po prijavi predmetnog događaja, smešten u ustanovu socijalne zaštite, te kako na osnovu do sada prikupljenih podataka postoje osnovi sumnje da je i on bio žrtva nasilja od strane oca, nadležnoj PS Čukarica, biće naloženo da dostavi dopunu krivične prijave i u odnosnu na ovo dete, zbog krivičnog dela nasilje u porodici.

Takođe, tužilaštvo utvrđuje i sve okolnosti vezane za ulogu i doprinos majke u nasilju koje je dečak (5) pretrpeo, odnosno da li je preduzela i koje mere kako i isto sprečila, da li mu je omogućila adekvatnu medicinsku pomoć, a kako bi se donela odluka da li se u njenim radnjama stekla obeležja i kog krivičnog dela za koje se godini po službenoj dužnosti.

Kako su preneli mediji, sumnja se da je i majka dečaka zadobila povrede.

Komšije otkrile šta je očuh rekao kada je došla Hitna pomoć

Ekipa "Blica" je bila na mestu gde je očuh iz pakla brutalno zlostavljao pastorka i zatekla jeziv prizor.

Garderoba razbacana po dvorištu, dečije igračke, papuče. Automobil parkiran u dvorištu kuće sa otvorenim prozorom u kojem se nalazi gomila nabacanih stvari. U naselju muk i tišina, komšije u neverici pričaju za šta se desilo.

Prema rečima komšija, kada su pitali I.A. šta se njegovom pastorku dogodilo, kada su videli da ima zamotane ruke, on je samo kratko odgovorio: "Opekao se, eto desilo se."

Ako trpite nasilje, kontakt telefoni Savetovališta protiv nasilja u porodici (SOS telefon i sigurna kuća) su:

  • 0900-011-011, besplatan poziv, radnim danima od deset do 19 časova
  • 011 2769-466, radnim danima od deset do 19 časova
  • 062304-560, od 19 do deset časova

Hitni pozivi za prijavu nasilja u porodici mogu se izvršiti na broj 0900-100-600 od 00 do 24 časa, besplatnim pozivom.

BONUS VIDEO:

This browser does not support the video element.

"KADA ŽENA DOBIJE ŠAMAR, VEĆ JE KASNO! NASILJE JE POČELO MNOGO RANIJE" Maja Jovanović: Nasilnici koriste ovu grešku svojih žrtava  Kurir televizija

 (Blic/MONDO/J.D.)