CVEĆE I SVEĆE NA MESTU UBISTVA POLICAJCA! Potresne scene u Loznici: "Nikola je bio divan, ovo je tragedija!"

Prijatelji zapalili sveće i doneli cveće na mestu gde je mučki ubijen mladi policajac u Loznici.

Facebook/printscreen/RINA.rs

Tragičan događaj kod Loznice ovog jutra probudio je Srbiju. Albanski državljanin prilikom saobraćajne kontrole umsrtio je mladog policajca Nikolu Krsmanovića (34), a nejgovog kolegu Vjekoslava Ilića teško ranio. Na mestu gde se zločin dogodio prijatelji i sugrađani zapalili su sveće i doneli sveće.

RINA.RS 

"Nikola je bio divan dečko, odličan i odgovoran policajac. Ovo je zaista tragedija ne samo za jegove najbliže, nego i za čitavu Srbiju imajući u vidu kako je mladić stradao. Njegovoj prodoci samo želimo da im Bog da dovoljno snage da se suoče sa ovakvim bolom i tugom", kaže za RINU jedan od Nikolinih sugrađana.

RINA.RS 

Do zločina je došlo oko 1 sat posle ponoći, kada su Nikola i njegov kolega zaustavili vozilo i legitimisali albanske državljane. Kada su mu na pregled zatražili torbicu albanski državljanin (33) je otvorio vatru. Pogodio je Nikolu u grudi, a Vjekoslava u rame. Oba policijska službenika prevezena su u Opštu bolnicu Loznica, gde je Krsmanović podlegao povredama.

Na licu mesta policija je pronašla pasoš osumnjičenog, izdat od strane privremenih institucija takozvanog Kosova na ime Hajziri Artan i nemačka lična karta.

Ubica je pobegao sa lica mesta, a jake policijske snage intenzivno tragaju za napadačem, na terenu su policijski službenici PU Šabac, kao i Uprave kriminalističke policije, Uprave granične policije i pripadnici Specijalne antiterorističke jedinice, podignuti su dronovi i helikopteri.

BONUS VIDEO:

This browser does not support the video element.

U Loznici je podignut najviši stepen bezbednost  Privatna arhiva

 (RINA/MONDO/J.D.)