Silovatelj sa Zvezdare napao još jednu ženu: Pratio žrtvu, pa joj prišao, a ovako se spasila

Uhapšeni muškarac iz Sombora zbog silovanja na Zvezdari je i ranije pokušao da napadne jednu ženu u Beogradu.

MONDO/Stefan Stojanović

Muškarac Stefan J. (24) uhapšen je zbog sumnje da je silovao devojku (21) u noći između 20.i 21. jula, a prema nezvaničnim saznanjima "Kurira", on je pokušao jednu ženu da napadne u Severnom bulevaru na Zvezdari u Beogradu. On je ranije osuđivan zbog više krivičnih dela krađa, a u Višem javnom tužilaštvu se u nedelju branio ćutanjem.

"Nekoliko puta sam ga video, ali samo kako tumara ulicama ovde na Zvezdari, nije mi delovao opasno sve do pre, recimo dva meseca, kad smo čuli da je krenuo ka jednoj komšinici kojoj je srećom, maloletni sin naišao u tom trenutku i oterao ga. Sve se desilo u Severnom bulevaru, blizu mesta gde je prijavljeno da je silovao ovu devojku, samo sa druge strane. Ona je išla ka ulazu u svoju zgradu, a on je bio preko puta ulice, krenuo je da prelazi i da joj prepreči put, bez reči, nije joj se obratio. Ona je žena zastala, a on je krenuo ka njoj.

U tom trenutku naišao je njen sin, tinejdžer, koji ga je oterao i rekao ako ga opet vidi tu da će pozvati policiju. Ona je tada instinktivno samo zagrlila torbu sa stvarima koju je imala, ali eto sreća je da je našio njen sin. Ne znam šta bi bilo, ali dobro je da u tom trenutku ipak nije bila sama. Dok nije uhapšen svi smo bili jako zabrinuti.

Ima dosta skitnica ovde, na potezu od Vukovog spomenika, pa prema Novom groblju i u tom delu gde imaju gde da se sklone, prespavaju, ali ne znam da je bilo problema ove prirode evo sve do sada. Hvala Bogu da je samo sklonjen sa ulice", otkrio je izvor upućen u slučaj.

Oštećena devojka nije iz Beograda. Ona je došla u posetu kod rođake.

"Kobne večeri je izašla sa društvom i vraćala se kući kad je, u blizini Novog groblja, napadnuta od strane osumnjičenog mladića. Komšije su čule da se nešto dešava i nekolicina njih je pozvala policiju, a kasnije su dali i izajave o samom događaju iako nisu videli šta se tačno dogodilo", dodaje izvor.

BONUS VIDEO:

This browser does not support the video element.

DA LI JE MOGUĆE DOKAZATI SILOVANJE BEZ MATERIJALNIH DOKAZA? Stručnjaci otkrivaju: Psihijatrijska veštačenja su ključna  Kurir televizija

(Kurir/MONDO/A.B.)