Nenad svojim gestom kupio građane Srbije, pa stradao: Ovo je muškarac koji je poginuo kod Ušća

Nenad Ilić je preminuo na licu mesta, a njegov suvozač prevezen je u bolnicu.

Privanta arhiva

Težak sudar autobusa i putničkog vozila na magistralnom putu od Kraljeva ka Raškoj, u mestu Ušće, koji se dogodio 10. avgusta odneo je život Nenada Ilića, iz sela Devča kod Prokuplja.

"Slike sa lice mesta su jezive. Koliko smo mogli da čujemo dok stojimo u koloni, vozač automobila je nastradao, a suvozač je povređen. Takođe, čuli smo da je vozač autobusa izgleda zaspao za volanom. Ne znamo da li je to zaista tačno" - rekli su tada za RINU svedoci užasa.

Nenad Ilić je preminuo na licu mesta, a njegov suvozač prevezen je u bolnicu. Porodica i prijatelji stradalog oprostili su se od njega putem društvenih mreža.

 "Otišao je najveći heroj kojeg je selo imalo, bio je prava ljudina", napisao je njegov prijatelj i podsetio na snimak zbog kog je Nenada zadobio simpatije cele zemlje.

"Materijalne stvari me ne pokreću, a ovako nešto mi je bilo zadovoljstvo da uradim i super se osećam. Trik je u pojedinim majstorima koji su radili na renoviranju kuće. Bili dobri majstori... Mače našlo rupu između gipsa i zida. I propalo do patosa", napisao je on pored snimka na kojem se vidi kako je spasio mače sigurne smrti.

Nenada Ilića je pre dva dana na večni počinak ispratilo skoro celo Prokuplje na lokalnom seoskom groblju.

BONUS VIDEO: STRAVIČAN UDES u Lukarima

This browser does not support the video element.

STRAVIČAN UDES u Lukarima  Sandzak Danas