"Deca stradala u taksiju, voz je vukao auto nekoliko stotina metara" Meštani Lazarevca tvrde da signalizacija ne radi

U Lazarevcu je voz udario automobil u kojem su bile četiri osobe, a stradale su tri.

Kurir/Petar Aleksić

U stravičnoj nesreći koja se dogodila na pružnom prelazu u mestu Petka u Lazarevcu stradale su tri osobe koje su bile u automobilu marke "audi" kada je voz udario vozilo. Prema nezvaničnim informacijama, deca i muškarac su stradali u taksiju.

"Voz nije mogao da ukoči. Scene su bile jezive. Vukao je automobil nekoliko stotina metara! Ovde je bilo mnogo saobraćajnih nesreća. Najmanje osmoro ljudi je poginulo poslednjih godina. Svaki put kada se nesreća desi ovde dođu i raščiste i poprave sve, a onda zaborave na to", kažu meštani i dodaju da saobraćajna signalizacija ne radi već duže vreme iako su upozoravali nadležne.

Nakon nesreće, oglasila se i "Železnica Srbije". Oni su izrazili saučešće porodici i naveli su da su svi uređaji na putnom prelazu bili uključeni i ispravni.

"Na delu barske pruge između Lazarevca i Lajkovca, danas u 12.40 sati, na putnom prelazu obezbeđenom svetlosnim saobraćajnim znacima i saobraćajnim znacima na putu, putnički voz je naleteo na automobil, koji je prelazio preko pruge. Tri osobe iz automobila su poginule, dok je četvrta osoba zadobila teške telesne povrede. Poginuo je vozač 'audija', kao i dve maloletne osobe. Svi uređaji na putnom prelazu su bili uključeni i potpuno ispravni, koje je vozač putničkog vozila nije ispoštovao.

Na lice mesta odmah su izašli MUP i Hitna pomoć. Infrastruktura železnica Srbije izražava saučešće porodicama nastradalih i žaljenje zbog nesreće koja se dogodila. Infrastruktura železnica Srbije i ovaj put ponovo upozorava i apeluje da se na putnim prelazima poštuju propisi i saobraćajna signalizacija, da se vozi oprezno i odgovorno. Samo na taj način mogu se sprečiti ovakve nesreće i sačuvati ljudski životi", stoji u saopštenju "Železnica Srbije".

Da podsetimo, stradao je muškarac M.L, vozač taksija i dvoje dece, brat (12) i sestra (14). U automobilu je bio i otac  dece koji je zadobio teške povrede i lekari mu se bore za život. 

BONUS VIDEO:

This browser does not support the video element.

NOVI NACRTI IZMENE ZAKONA O BEZBEDNOSTI U SAOBRAĆAJU! Koković pre javne rasprave otkrio: Oduzimanje vozila i do dve godine?  Kurir televizija

(Blic/MONDO/Aleksandar Blagić)