"Moj deda je skidao i dodirivao moju unuku (12) i njene drugarice" Pedofil pušten na slobodu, otac žrtve besan

Stariji muškarac koji je osumnjičen da je sek**alno uznemiravao praunuku i njene dve drugarice nalazi se na slobodi. Otac jedne od žrtava besan je zbog odluke Osnovnog suda u Kuršumliji.

MONDO/Stefan Stojanović

Stariji muškarac (86) je osumnjičen da je 8. avgusta ove godine neprimereno dodirivao svoju praunuku (12) i još dve devojčice od devet godina. Otac jedne od žrtava sek**alnog uznemiravanja besan je nakon odluke Osnovnog suda u Kuršumliji da se osumnjičenom izreknu samo hitne mere.

"Moj deda (86) je napastvovao moju ćerku (12), a svoju praunuku, i njene dve drugarice! Namamio ih je u kuću pričom da želi da im pokaže mačke, pa im skidao majice i dodirivao ih po telu. Slučaj sam odmah prijavio policiji, ali je psihopata posle saslušanja pušten na slobodu, zbog čega smo svi jako uznemireni i šokirani!", započeo je besni otac iz Blaca.

Muškarac tvrdi da je doživeo poniženje, stid, šok i ljutnju. Navodi da je osumnjičeni 8. avgusta ove godine neprimereno dodirivao ćerku (9) njegovo prijatelja, a dodirivao je neprimereno i njegovu ćerku, kao i najmanje još jednu devojčicu (9) iz komšiluka.

"Moj deda je napastvovao devojčice u kući koja je u mom vlasništvu, a on stanuje tu na osnovu prava na doživotno plodouživanje. Tog 8. avgusta došao sam sa decom u Blace i pozvao prijatelja kako bi se družili. U jednom trenutku njegova ćerka je dotrčala do nas i ispričala da je deda dodirivao. Rekao joj je: 'Dođi, ovde ima maca', a kada je ušla u kuću počeo je da je skida.

Nisam znao kako da reagujem. Bio sam u neverici da je tako nešto uopšte moguće. Deda je celog života odavao utisak gospodina, a ispao je perfidni psihopata. Decu smo pustili da se igraju kako ih ne bismo uzrujavali, dok mi smislimo šta ćemo da radimo.

Deda je odjednom prišao devojčici i rekao joj: 'Nemoj ovo da kažeš tati polomiću ti sve kosti'. Prijatelj je sa ćerkom otišao, a ja sam se suočio sa njim. Negirao je sve. Tada sam saznao još jednu bolnu istinu.

Ćerka mi je priznala da je pradeda više puta spopadao i nju. 'Htela sam da ti kažem tek kad deda umre, ali je već otkriven, pa ću da ti kažem sad' - tim rečima mi je otkrila šta joj je radio", ispričao je otac žrtve uznemiravanja.

On je sutradan, 9. avgusta, prijavio svog dedu policiji. Međutim, i pored predloga tužilaštva da mu se odredi pritvor, sud ga je pustio na slobodu.

"Pozvali su ga na razgovor, a onda sam doživeo da ga sud i pored predloga tužilaštva pusti na slobodu. Nije bio u zatvoru za gadosti koje je radio devojčicama. Vratio se kući, ali iako ja tu ne živim, već povremeno dolazim, nisam mu dozvolio da boravi unutra, već spava u pomoćnom objektu u dvorištu", dodaje čovek.

Osumnjičeni je 16. avgusta saslušan u tužilaštvu gde se branio ćutanjem. On se tereti za krivično delo nedozvoljene polne radnje nad maloletnim licima. Međutim, Osnovni sud u Kuršumliji je osumnjičenom izrekao meru zabrane prilaska žrtvama.

"Mi smo ovom odlukom poniženi. Jako mi je teško da pričam, ali smatram da treba da se zna. Prinuđeni smo na ovaj korak, kako bismo makar na neki način upozorili ostale potencijalne žrtve. Pedofil je na slobodi, a njegove maloletne žrtve strepe da li će ga sresti i pasti mu opet u šake", zaključuje otac žrtve sek**alnog uznemiravanja.

Ako trpite nasilje, kontakt telefoni Savetovališta protiv nasilja u porodici (SOS telefon i sigurna kuća) su:
0900-011-011, besplatan poziv, radnim danima od deset do 19 časova
011 2769-466, radnim danima od deset do 19 časova
062304-560, od 19 do deset časova
Hitni pozivi za prijavu nasilja u porodici mogu se izvršiti na broj 0900-100-600 od 00 do 24 časa, besplatnim pozivom.

BONUS VIDEO:

This browser does not support the video element.

UŽAS! NA PORNOGRAFSKIM SNIMCIMA UHAPŠENIH PEDOFILA DECA ISPOD 2 GODINE! Jovanović: Vrbuju ih i preko video igara na OVAJ NAČIN!  kurir televizija

(Kurir/MONDO/Aleksandar Blagić)