"Ti si ga napravio, seme vam se zatrlo": Sin mu je ubijen u masakru, na suđenju se obratio ocu Uroša Blažića

Goran Stevanović, otac ubijenog mladića u masakru kod Mladenovca se obratio Radiši Blažiću.

Privatna arhiva

U zgradi Specijalnog suda u Beogradu Uroš Blažić, optuženi za masovno ubistvo u selima kod Mladenovca i Smedereva i njegov otac Radiša Blažić izneli su odbrane, a suđenje se danas nastavilo. Goran Stevanović otac ubijenog Nemanje Stevanovića iz Malog Orašja došao je za govornicu u crnoj majici sa fotografijama ubijenih žrtava. Naveo je da ostaje pri svemu što je do sada rekao u smederevskom tužilaštvu.

Goran Stevanović: Hteo bih samo da dodam vezano za overavanje žrtava, nisam video lepo tu noć, ali sam sutra došao na lice mesta kod spomenika Ravni Gaj. Ubica se okrenuo i overavao ih je, to se vidi na mecima u velikom drvetu.

Tužilac je zatim pitao Gorana Stevanovića da li je njegov sin bio u nekom sukobu sa okrivljenim, ali je on naveo da nije. Takođe, pridružio se krivičnom gonjenju i imovinsko pravnom zahtevu i traži da dobije 100.000 evra po čoveku porodice.

Svedok je zatim zamolio sudiju da se obrati okrivljenima, što mu je ona i dozvolila.

Goran Stevanović: Ovog skota ne znam, a tebe znam, sedeli smo zajedno na veseljima. Kunem vam se, seme vam se zatrlo. Juče slušam o tvojim činovima, pa ti si stvorio skota koji nam je pobio decu. Hvala vam sudija što ste dozvolili da ovo kažem.

BONUS VIDEO:

This browser does not support the video element.

Drugi dan suđenja Urošu Blažiću  Kurir

 (Kurir/MONDO/J.D.)