"Uroš je drsko klimao glavom": Evo kako se na suđenju ponašao optuženi za masakr kod Mladenovca

Na suđenju Urošu Blažiću i njegovom ocu Radiši je bilo dramatično.

Kurir/Nenad Kostić

Uroš Blažić i Radiša Blažić, otac i sin kojima se sudi u prostorijama Specijalnog suda u Beogradu slušali su danas izlaganja oštećenih mladića i devojaka, kao i roditelja žrtava. Slušali su ih pognute glave, bez osmeha na licu bio je Uroš koji je, okrivljen da je ubio devetoro i ranio 13 ljudi u Duboni i Malom Orašju.

Roditelji su sve vreme jedni drugima pružali podršku i bodrili kako je ko izlazio za govornicu u sudnici, a dok su se pojedini obraćali okrivljenima ostali su pratili njihovu reakciju.

"Radiša Blažić sve vreme se držao za čelo, na neke izjave se krstio i odmahivao glavom, dok je Uroš Blažić na neka obraćanja roditelja drsko klimao glavom dok su mu govorili kako im je pobio decu", kaže izvir Kurira.

Roditelji su plakali dok su slušali svoje prijatelje dok su iznosili svoja izlaganja, aplaudirali im i pružali podršku jedni drugima.

"Povredilo ih je kako se juče na suđenju sve odvilo i što su Blažići imali hrabrosti da, kako tvrde, lažu pred sudom, a pričali su dugo. Oni su zato odlučili da svi kažu sve što imaju o Radiši i njegovom sinu koji im je pobio decu - kaže izvor.

Uroš Blažić je, da podsetimo, tvrdio da je imao problema sa meštanima Dubone i Malog Orašja gde je počinio masakr 4. maja prošle godine, a Radiša da nema veze sa oružjem. Roditelji su danas u svojim svedočenjima to demantovali, tvrdeći da će dokazati da su okrivljeni lagali pred sudom.

BONUS VIDEO:

This browser does not support the video element.

Drugi dan suđenja Urošu Blažiću  Kurir

 (Kurir/MONDO/J.D.)