"Previše drskosti za zločin u Ribnikaru": Napeto na suđenju, roditelji teško podneli svedočenje dadilje

Nakon svedočenja dadilja je napustila zgradu Palate pravde.

Espreso/Tamara Trajković

U Višem sudu u Beogradu danas je ročište majki i ocu dečaka ubice koji je 3. maja prošle godine ubio devet svojih vršnjaka i radnika obezbeđenja. Prvo je svedočila ranjena nastavnica Tatjana Stevanović, a zatim i dadilja, a kako Kurir saznaje, u sudnici je bilo napeto.

"Previše drskosti za zločin koji se dogodio", rekao je izvor blizak slučaju i dodao da je na suđenju dadilja pričala o dečaku koji je počinio zločin prošlog maja.

"Pričala je da je dečak ubica bio dobar dečak i da nikada nije primetila ništa neobično kod njega", dodaje izvor.

Nakon svedočenja dadilja je napustila zgradu Palate pravde. Trenutno je pauza na suđenju, a posle pauze očekuje se svedočenje DNK veštaka, inače majka dečaka optužena jer je njen DNK pronađen na jednoj čauri u učionici gde je njen sin počinio masakr.

Svedočenje dadilje teško su podneli pojedini roditelji ubijene dece. Neki od njih plakali su na današnjem ročištu i bili su vidno uznemireni kada je dadilja iznosila detalje iz života porodice dečaka ubice.

Svedočio i DNK veštak

DNK veštak koja radi pri Ministarstvu unutrašnjih poslova Srbije završila je današnje svedočenje protiv okrivljenih majke i oca dečaka ubice, gde je iznela dokaze i analize koje je obavila u ovom slučaju. Inače, DNK veštak je radila i na slučaju Tijane Jurić koja je brutalno ubijena u julu 2014. godine.

BONUS VIDEO:

This browser does not support the video element.

MOŽE LI DEČAK UBICA DA SE NAĐE NA SLOBODI? Advokatica porodice ubijenih devojčica: Nikada zgroženija nisam izašla iz sudnice  Kurir televizija

(Kurir/Mondo/U. M.)