"Pala sam na zemlju i videla noge pored mene": Svedočenje nastavnice istorije o dečaku ubici iz Ribnikara

Nastavnica istorije svedočila je danas na održanom ročištu roditeljima dečaka ubice koji je 3. maja 2023. godine počinio masakr u OŠ "Vladislav Ribnikar".

Privatna arhiva

Tatjana Stevanović, nastavnica istorije iz OŠ "Vladislav Ribnikar" koja je ranjena u pucnjavi u školi, svedočila je na današnjem ročištu roditeljima dečaka ubice.

Ona je na današnjem suđenju ispričala da se sve dogodilo brzinom svetlosti.  U potresnom svedočenju ona je ispričala da je pala na zemlju pre nego što je stigla da vidi ko puca.

"Ona je rekla da je videla noge koje polako prolaze pored nje. Dečak ubica nije trčao ni bežao iz učionice, bio je miran", kaže izvor iz sudnice.

Danas se na ročištu pojavila i dadilja dečaka ubice, koja je nakon svedočenja odmah napustila zgradu suda U sudnici je prema rečima izvora bilo napeto.

"Previše drskosti za zločin koji se dogodio", rekao je izvor blizak slučaju i dodao da je na suđenju dadilja pričala o dečaku koji je počinio zločin prošlog maja.

"Pričala je da je dečak ubica bio dobar dečak i da nikada nije primetila ništa neobično kod njega", dodaje izvor.

Roditelji dečaka su na prethodnim suđenjima izneli odbranu i negirali krivicu. Sud je u ovom slučaju zatvorio suđenje za javnost iz razloga zaštite interesa maloletnih žrtava. Otac dečaka optužen je da je izvršio krivično delo - teško delo protiv opšte sigurnosti jer je dete od 13 godina vodio u streljanu i učio da puca, kao i da nije adekvatno čuvao oružje u kući.

DNK veštak koja radi pri Ministarstvu unutrašnjih poslova Srbije završila je današnje svedočenje protiv okrivljenih majke i oca dečaka ubice, gde je iznela dokaze i analize koje je obavila u ovom slučaju. Inače, DNK veštak je radila i na slučaju Tijane Jurić koja je brutalno ubijena u julu 2014. godine.

(Blic, Mondo.rs, I.L.)