"Kafana nije radila, vodio je miran život": Meštani zabrinuti zbog ubistva penzionera Sime u Boljevcu

Meštani su zabrinuti zbog ubistva vlasnika kafane u Boljevcu.

Kurir/Privatna arhiva

Sima Balašević (90) brutalno je ubijen pre deset dana u selu Bogovina kod Boljevca, a zbog ovog zločina uhapšen je D. B. (46) iz okoline ovog mesta. Komšija ubijenog ugostitelja ispričao je za Nova.rs da mu je Sima bio dugogodišnji prijatelj, a meštanima nije jasno zašto bi iko ubio Balaševića jer se nikada nikome nije zamerio.

Telo Sime Balaševića pronašao je njegov sin 9. septembra u porodičnoj kući u Bogovini. Nesrećni čovek bio je vezan za stolicu, prsti su mu bili polomljeni i nož mu je bio zariven u grudi. Pretpostavlja se da je motiv za ubistvo bilo koristoljublje, jer je ubijeni čovek važio za vlasnika kafane. Međutim, prema rečima meštana, kafana nije radila više od 20 godina, a Sima je živeo miran penzionerski život.

Meštanin Bogovine ispričao je za portal Nova.rs da je sa ubijeni Balašević važio za pravog domaćina i poštenog čoveka.

"Poznavali smo se više od 60 godina. Družili smo se, ali u poslednje vreme slabije jer sam i ja dosta star pa nisam izlazio osim do prodavnice i do lekara. Ovde u selu se svašta priča, sad kome da verujemo ne znamo, ali nas je svakako zbunio i zabrinuo ovaj zločin. Nije nam baš najjasnije zašto je Sima ubijen, on jeste bio ugostitelj, ali njegova kafana ne radi više od 20 godina", priča prijatelj.

On objašnjava da je ubijeni imao kafanu u naselju, ali da je njegova porodica živela izvan Bogovine.

"Živeo je sam, prošle godine mu je preminula supruga. To mu je bio drugi brak. Ima decu koja ne žive ovde, njih je dobio sa prvom suprugom, koja je preminula pre 20 godina. Nakon toga se ponovo oženio, ali eto, i ona je preminula prošle godine, pa je ostao sam. Živeo je taj neki miran, penzionerski život, ne znamo šta je privuklo tog čoveka da ga ubije", kaže sagovornik.

Kako objašnjava, kafana koju je držao ubijeni Balašević bila je veoma popularna u svoje vreme.

"Držao je svojevremeno kafanu, bila je popularna u to vreme, ali dugo ne radi. Najčešći gosti su bili putnici i prolaznici, koji su tu svraćali da se okrepe. Pored njih, dolazio je i veliki broj radnika, koji su bili zaposleni u obližnjim mestima. Posle toga je on malo bio u inostranstvu, snalazio se, ali da je živeo nekakav luksuzni život, ne mogu da kažem. Znam samo da se ni o koga nije ogrešio, a važio je za prijatnog čoveka i velikog šmekera u našem mestu", zaključio je meštanin.

Uhapšen 10 dana nakon zločina

Osumnjičeni za ubistvo uhapšen je deset dana nakon što je zločin otkriven. On je pronađen uz pomoć DNK tragova koji su izolovani sa mesta ubistva.

Njemu se na teret pored ovog zločina stavlja i da je nešto ranije izvršio oružanu pljačku kada je uz pretnju pištoljem od jedne žene ukrao 20.000 dinara. Osumnjičenom je određeno zadržavanje do 48 sati i on će biti priveden tužilaštvu.

BONUS VIDEO:

This browser does not support the video element.

"ŽENA IZ HRVATSKE ZVALA SRPSKO TUŽILAŠTVO I TVRDI DA JE DANKA ILIĆ ŽIVA" Rajko Nedić otkrio najnovije informacije: Osumnjičeni će biti optuženi za teško ubistvo  Kurir televizija

 (Nova/MONDO/J.D.)