"Bar da nam je jedno ostalo, da nađemo utehu": Danijelovi roditelji izgubili sina i troje unučadi u trenu

Baba i deda poginule dece stalno ponavljaju da im je bar jedno unuče ostalo živo.

Facebook/Screenshot

Meštani Draganića kod Raške gde je živela petočlana porodica L. koja je juče imala stravičnu saobraćajnu nesreću na putu Raška-Kraljevo, kažu da njihove porodice ne mogu da dođu sebi od šoka i stalno ponavljaju "što im Bog nije ostavio živo bar jedno unuče."

Nesreća se dogodila, podsetimo, juče oko 13.20 sati na mestu Bojanići na putu Raška-Kraljevo kod Ušća, gde su se sudarili vozilo marke "ford" kojim je upravljao Danijel L. i vozilo Vojske Srbije koje je vozio M. V. U "fordu" nakon stravičnog udesa povredama su podlegli Danijel i njegovo troje dece, starosti deset, sedam i jednu godinu, kao i komšinica Dijana K, dok je Mirjana L. prošla sa povredama.

"Bili smo kod Danijelovih roditelja da izjavimo saučešće. Svi u crnini, jadni oni i njihova sudbina. Izgubili su sina i troje unučadi u jednom trenu. Ne progovaraju, samo plaču i pokušavaju da nađu reči za tragediju koju su doživeli", kaže komšija i dodaje:

"Samo kukaju i pogleda u daljini rekoše: "Baš da nam je jedno unuče ostavio... Eto naša Mirjana sada nema nikog, sve je izgubila. Baš jedno da je ostalo da u njemu nađeno utehu."

Kako tvrde komšije koje su išle da izjave saučešće porodici, roditelji pokojnog Danijela L. navode da bi bilo bolje da je otišao u Mirovnu misiju.

"Čuo sam da je Danijel hteo da ide u Mirovnu misiju, ali da je odustao zbog dece. Pokušavaju nekako da misle šta je to trebalo da urade u prošlosti da ne dođe do jučerašnjeg dana", kažu komšije i dodaju da su videli Vojsku Srbije da dolazi juče kod njih jer je Danijel bio njihov pripadnik.

"Danijel se ovih dana spremao da ide u šumu kako bi sa ekipom sredio drva za zimu, međutim to nije stigao da uradi. Voleo je ženu, decu, voleo je porodicu sve je radio za njih, a sada je Mirjana ostala sama..."

Nakon nesreće M. V. vozač Vojske Srbije koji je učestvovao u udesu kod Ušća priveden je zbog sumnje da je izvršio krivično delo teško delo protiv bezbednosti javnog saobraćaja.

BONUS VIDEO: 

This browser does not support the video element.

Lančani sudar kod Batočine  Kurir

(Kurir/MONDO/Ivana Vlajković)