"Priklještilo ih je vojno vozilo teško 16 tona": Meštanin sela kod Novog Pazara o stradaloj porodici kod Raške

Meštanin Postanje kod Novog Pazara rekao je da se sprema poslednji ispraćaj stradale porodice u sudaru sa oklopnim vozilom Vojske Srbije.

Rina.rs/Privatna arhiva

Meštanin Postanje kod Novog Pazara, odakle je porodica D.L. koji je zajedno sa troje dece i komšinicom D.K. stradao u subotu u sudaru sa oklopnim vozilom Vojske Srbije kod Raške, kaže da se sprema poslednji ispraćaj stradalih. Sahrana će biti obavljena u utorak 24. septembra u Novom Pazaru.

"M. je došla kod svekra i svekrve sa bratom. Dogovaraju se oko sahrane, gotova je i obdukcija. M. je želela da sahrani svog Danija, kako smo ga svi od milja zvali, i dečicu na groblju pored Crkve Svetih apostola Petra i Pavla u Postanji odakle je rodom. D. je voleo tu crkvu i odlučila je da se sahrane svi zajedno, a tražila je i da se ostavi mesto za nju. Želi da jednog dana počiva sa svojom porodicom. Pretužno je to, zamislite neutešna M. sada bira sanduke da isprati svoju porodicu, a samo su tog dana hteli da uživaju na saboru pored svetinje", kaže meštanin Postanje.

Ona se sada dobro oseća, ali tuga koju oseća je nemerljiva. Sagovornik je otkrio kako je došlo do nesreće.

"Kada je došlo do udesa M. je bila na suvozačevom mestu, Danijel je vozio, a komšinica D. je bila sa dečicom na zadnjem sedištu. Deca su bila vezana i u sedištu. Priklještilo ih je vojno vozilo teško 16 tona. Kada smo videli fotografije mislili smo da ti putnici nisu preživeli, ali razgovarao sam sa M. kad je došla rekla mi je 'da je bila u šoku, ali svesna sve vreme' dva sata je izdržala dok je nisu izvukli. Njene povrede su nastale kada je iscurela voda iz hladnjaka pa je tako zadobila opekotine na čelu i na ruci. Slivala joj se ta topla voda. Dani je bio najbolji i najpošteniji momak u Pazaru. Jedna ozbiljna legenda. Život ga nije mazio, ali sve je stojički i sa uzdignutom glavom preživeo. Imali su nedaće, ali nije to njegovo breme. D. je za 15 dana trebalo da ide u Mirovnu misiju u inostranstvo. Često je išao u misije, a ovu je odložio jer mu je sin krenuo u prvi razred, hteo je da bude tu. Velika tragedija", dodao je meštanin.

Da podsetimo, strašna saobraćajna nesreća dogodila se u subotu 21. septembra oko 13:20 časova kada se u mestu Bojanići kod Ušća, na putu Raška - Kraljevo, dogodio sudar vojnog vozila PARARS Vojske Srbije i automobila marke “ford” kojim je upravljao D.L. U putničkom automobilu stradalo je pet osoba.

BONUS VIDEO:

This browser does not support the video element.

Rešenje nakon tragičnih nesreća? Crna tačka Beograda dobija ležećeg policajca: Meštani se nadaju da će to rešiti problem  Kurir televizija

(Kurir/MONDO/Aleksandar Blagić)