Osumnjičeni za ubistvo Danke Ilić izlaze iz pritvora? Evo koji dan je ključan u slučaju koji je digao Srbiju na noge

Optužnica za ubistvo Danke Ilić će najverovatnije biti podignuta u utorak 24. septembra.

MUP/Facebook/Printscreen

Više javno tužilaštvo u Zaječaru ima rok još tri dana da podigne optužnicu protiv Dejana Dragijevića (50) i Srđana Jankovića (50) koji su osumnjičeni da su ubili devojčicu Danku Ilić (2). Uprkos tome, kako saznaje "Blic", optužnica će najverovatnije biti sutra, odnosno u utorak 24. septembra.

Pisanje optužnice privodi se kraju. Očekuje se da sutra bude podignuta i poslata Višem sudu na odlučivanje.

Podsetimo, policija je iz kuća osumnjičenih odnela stvari za koje se sumnjalo da su mogle da budu korišćene prilikom ubistva, a potom i sakrivanja tela devojčice. Uzeta je garderoba, obuća, tepih staza, oruđe, alat, hladno oružje, motorna testera, sekira, dva noža za klanje svinja.

Pogledajte fotografije potrage za devojčicom Dankom Ilić

Da podsetimo, devojčica Danka Ilić nestala je 26. marta u Banjskom Polju kada se odvojila od majke kod vikendice. Kako je utvrdila istraga, ona je nestala u 13:45, a u 13:52 ju je udarilo službeno vozilo JKP Vodovod Bor u kojem su bili Srđan Janković (50) i Dejan Dragijević (50).

Oni su osumnjičeni da su udarili devojčicu i da su je nakon toga stavili u gepek vozila, odvezli do deponije i bacili telo. Veštačenjem vozila utvrđeno je da DNK devojčice nije pronađen unutra, a osumnjičeni su u policiji priznali izvršenje krivičnog dela, da bi kasnije u Tužilaštvu to negirali. Telo devojčice do danas nije pronađeno

BONUS VIDEO:

This browser does not support the video element.

"ŽENA IZ HRVATSKE ZVALA SRPSKO TUŽILAŠTVO I TVRDI DA JE DANKA ILIĆ ŽIVA" Rajko Nedić otkrio najnovije informacije: Osumnjičeni će biti optuženi za teško ubistvo  Kurir televizija

(Blic/MONDO/Aleksandar Blagić)