Pucnjava na Savskom vencu: Sumnja se da je meta napada navijač Nikola Vavić

Pucnjava na Savskom vencu. Sumnja se da je meta bio Nikola Vavić.

Kurir/Damir Dervišagić

Večeras je na Savskom vencu došlo do pucnjave, a meta napada je, kako se sumnja, osuđivani navijač Nikola Vavić.

Prema prvim informacijama on nije povređen. Takođe, kako se saznaje, Vavić odbija saradnju sa policijom i tvrdi da nije bilo pucnjave. Uviđaj je u toku.

Ko je navijač koji je bio meta napada?

Nikola Vavić, osuđivani navijač policiji je poznat još od 2008. godine po brojnim krivičnim delima. Bio je član navijačke grupe "Alkatraz" koju je predvodio njegov brat, čiju je zabranu svojevremeno tražio Republičko javno tužilaštvo, ali tu inicijativu nije prihvatio Ustavni sud. 

Još u ranim tinejdžerskim danima, Nikola Vavić je hapšen zbog izazivanja opšte opasnosti, a već sledeće godine je osuđen na tri godine zatvora. U zatvoru je proveo 2010. i 2011. godinu. I pre nego što je osuđen, bio je pod istragom zbog pretnji koje je uputio sudiji Prvog osnovnog suda.

Tokom izdržavanja kazne protiv njega je pokrenut postupak jer je u zatvorskoj ćeliji pronađen mobilni telefon koji mu je, kako su tada preneli mediji, obezbedila jedna zatvorska službenica za 500 evra. 

Nikola Vavić je bio vinovnik i incidenta koji se dogodio ispred jednog beogradskog splava kada je nasrnuo na mladića i devojku jer mu se nije dopadala muzika koju su slušali.

"Šta slušate ci***ske pesme, debili?", pitao je tada momka i devojku, a zatim su Vavić i mladić počeli da se svađaju i gurkaju. Kako bi sprečila dalji incident, devojka je stala između njih dvojice, okrenuta licem ka Vaviću, a on je potom udario toliko jako da se nesrećnica srušila na pod. Kasnije je ustanovljeno da joj je polomio lobanju, pisao je ranije Blic. Nikola je priznao ovo delo i nagodio se sa Tužilaštvom.

BONUS VIDEO: 

This browser does not support the video element.

PUCNJAVA U PETROVCU NA MLAVI: Na parkingu upucan poznati advokat  Kurir TV

(Nova/MONDO/Ivana Vlajković)