Ispod Vavićevog automobila pronađen jedan uređaj: Nepoznata osoba pucala, on odbija saradnju sa policijom

Nikola Vavić na koga je sinoć pucano i dalje odbija saradnju sa policijom i ne želi da govori o sinoćnjem događaju.

Kurir/Damir Dervišagić

Nikoli Vaviću, kako je nocas utvrđeno, ipak nije bila postavljena bomba pod automobil vec GPS uređaj! Izvor Kurira otkriva da u zgradi nije bilo ni zabarikadiranog čoveka.

"Na licu mesta, ispred zgrade, pronađene su tri čaure", kaže sagovornik.

Prema njegovim rečima, Vavić i dalje odbija saradnju sa policijom i ne želi da govori o sinoćnjem događaju, ali istražitelji pregledaju snimke sa sigurnosnih kamera kako bi utvrdili šta se dogodilo.

Tužilac Višeg javnog tužilastva u Beogradu završio je uviđaj i naložio prikupljanje tragova. Na mestu pucnjave sinoć je bilo mnogo policajaca pod punom opremom, a na teren su izašli i vatrogasci. Ulica je bila zatvorena sa obe strane, a stanarima je rečeno da ne izlaze iz kuća.

Oglasio se i ministar Dačić

Potpredsednik Vlade i ministar unutrašnjih poslova Ivica Dačići zjavio je da je sinoć oko 20:20 časova, u Beogradu, u ulici Slavka Ćuruvije, od strane građana prijavljena upotreba vatrenog oružja i da je, izlaskom policije na lice mesta, pored svog vozila zatečen Nikola Vavić sa vidljivim površinskim ogrebotinama u predelu oba kolena, koji nije hteo da sarađuje sa policijskim službenicima.

"Sinoć oko 20:20 časova, u Beogradu, u ulici Slavka Ćuruvije, od strane građana prijavljena je upotreba vatrenog oružja. Izlaskom na lice mesta, pored svog vozila zatečen je Nikola Vavić sa vidljivim površinskim ogrebotinama u predelu oba kolena, koji nije hteo da sarađuje sa policijskim službenicima. Obradom šireg i užeg lica mesta za sada je pronađena jedna čaura od vatrenog oružja NN marke i kalibra, dok je u dvorištu stambene zgrade pronađen odbačen pištolj NN marke i kalibra. Daljim pregledom lica mesta ispod putničkog vozila, koje je u tom trenutku koristio Vavić, pronađen je uređaj za praćenje i pozicioniranje. U toku je razgovor sa stanarima okolnih zgrada, kao i pregled video materijala sa bezbednosnih kamera u cilju utvrđivanja detalja navedenog događaja. Što se tiče medijskih navoda da se navodni izvršilac zabarikadirao u susednoj zgradi u navedenoj ulici, izvršene su provere kojom prilikom je utvđeno da je to dezinformacija, jer je lice koje je ušlo u zgradu Nikola Vavić. Takođe, što se tiče navoda da je ispod automobila postavljena eksplozivna naprava, utvrđeno je da je u pitanju gps uređaj, a ne eksploziv", izjavio je ministar Dačić.

BONUS VIDEO:

This browser does not support the video element.

PUCNJAVA I TUČA U ZVEZDARSKOM PARKU?! Muškarac (46) sa prostrelnom ranom prevezen u bolnicu! Sumnja se na OVA DVA UZROKA incidenta  kurir televizija

 (Kurir/MONDO/J.D.)