Uroš Blažić počeo da se trese kada je ugledao majku: Šta se dešava iza zatvorenih vrata suđenja za masakr

U Specijalnom sudu u Beogradu danas se održava ročište Urošu Blažiću i njegovom ocu Radiši.

Kurir/Nenad Kostić

U zgradu suda su stigle ožalošćene porodice žrtava, koje su i ovog puta došle zajedno. Takođe, oni su i sada na sebi imali majice sa fotografijama ubijenih, dok im je na leđima pisalo "Živite 4.5.2023."

Uroš Blažić plakao zbog majke

Kako Kurir nezvanično saznaje, kada je za sudsku govornicu došla Biljana Blažić ona je gledala u Radišu Blažića svog supruga.

- Nakon što Biljana nije pogledala Uroša Blažića, svog sina koji je počinio zločin, on je počeo da plače. Briznuo je u plač, toliko je plakao da se tresao - kaže naš dobro obavešten izvor koji je sedeo u publici na suđenju.

- Kada je završila svedočenje, Biljana je opet pogledala u pravcu supruga koji sedi u drugom delu boksa. Kada je na svedočenje došao Marko Blažić, gledao je u Uroša Blažića, tražio ga je pogledom, ali ga nije video.

- Marko je gledao Uroša, ali pošto se brzo okrenuo video je samo okrivljenog oca Radišu kog su okružila tri stražara u boksu za okrivljene.

Podsetimo, danas se nastavlja suđenje za masakr u Mladenovcu, u kome je Uroš Blažić 4. maja 2023. godine ubio devetoro ljudi i ranio 13. U krvavi pohod je krenuo u kasnim večernjim satima, prvo u susednom selu Dubona, a zatim Malo Orašje. Posle zločina je pobegao taksijem, ucenivši vozača bombom, sve dok nije uhapšen u ranim jutarnjim časovima narednog dana.

(MONDO/Kurir)