Ovo su devojke koje su nastradale u stravičnoj nesreći: U Valjevu dan žalosti, zastave na pola koplja

Dve devojke nastradale u saobraćajnoj nesreći u nedelju kod Brankovine.

Facebook

Povodom tragične smrti dve mlade Valjevke u saobraćajnoj nesreći koja se dogodila u nedelju kod Brankovine, Grad Valjevo je ponedeljak, 30. septembar proglasio Danom žalosti.

Kako je saopšteno, gradonačelnik Valjeva Lazar Gojković u ime grada Valjeva i u svoje ime, porodicama poginulih izražava duboko saučešće. Povređenima u ovoj teškoj saobraćajnoj nesreći želi brz oporavak.

Dan žalosti obeležiće se spuštanjem zastava na pola koplja na svim javnim ustanovama i preduzećima čiji je osnivač grad Valjevo.

Za vreme dana žalosti zabranjeno je emitovanje zabavne i narodne muzike, odnosno održavanje programa zabavnog sadržaja na javnim mestima

Dan žalosti u sportskim halama, na stadionima i igralištima obeležava se spuštanjem na pola jarbola ili na pola koplja zastave Republike Srbije, zastave grada Valjeva. Sportske manifestacije počinju minutom ćutanja.

U ugostiteljskim objektima na dan žalosti ne može se emitovati muzika.

Svi lokalni mediji dužni su da emituju Odluku o proglašenju dana žalosti i da u vreme trajanja dana žalosti usklade programsku šemu i emituju prikladne emisije.

Podsetimo, saobraćajna nesreća u kojoj su dve malde devojke izgubile živote dogodila se preksinoć u mestu Blizonja kod Valjeva. 

Teške telesne povrede je zadobio vozač V.K., D.Ž. (18) iz Valjeva i I.K. (22) iz sela Blizonje grad Valjevo. Sve troje su prevezeni u UC Beograd.

BONUS VIDEO:

This browser does not support the video element.

Težak udes na putu od Bajine Bašte ka Ljuboviji  RINA

(MONDO/Nevena Davidović)