Menjali imena, bežali 4 meseca, a sad dolijali: Trojica muškaraca ubili Zlatomira na dečijem rođendanu u Beču

Nakon bega iz Austrije u Srbiju, trojica muškaraca koji su kako se sumnja pretukli oca i sina na rođendanu, uspeli su da promene lična imena.

društvene mreže

Podsetimo, posle skoro četiri meseca bekstva nakon što su u Fezendorfu u Austriji, zapadno od Beča, brutalno pretukli Zlatana J. (29) i njegovog oca Zlatomira J. (66), koji je od zadobijenih povreda nekoliko dana kasnije u bolnici preminuo, policija u Valjevu je juče uhapsila Sašu K, Sašu J. i Milovana J.

Promenili su lična imena, ali su viđani u Valjevu i okolini, pa je došlo do toga da trojici srpskih državljana, koji se sumnjiče za teško ubistvo u Austriji, budu stavljene lisice na ruke.

Sva trojica su lišena slobode u valjevskom prigradskom naselju Sedlari, gde su im i adrese prebivališta, iako su, zapravo, nakon bega iz Austrije u Srbiju uspeli da promene lična imena.

"Identitet su promenili ubrzo nakon dolaska u Srbiju, ali su praktično, iako su pokušavali da se kriju, u nekoliko navrata viđeni u Valjevu i okolini, pa su ih prepoznali i članovi njihove rodbine. Policija ih je intezivnim radom potom locirala i uhapsila u Sedlarima, gde su im i adrese", navode izvori bliski istrazi.

U međuvremenu, kako je potvrđeno Blicu, državno tužilaštvo Austrije koje je i tragalo za njima, predmet protiv trojice uhapšenih, koje je kvalifikovalo kao teško ubistvo, ustupilo je na postupanje našem pravosuđu.

Saša K, Saša J. i Milovan J. tako će se teretiri za teško ubistvo iz člana 114. stav 1 tačka 2 Krivičnog zakonika Srbije, a istragu protiv njih vodiće Više javno tužilaštvo u Valjevu.

Nakon 48-časovnog zadržavanja u policiji, biće predati Višem tužilaštvu koje će tražiti određivanje pritvora za svu trojicu.

Podsetimo, njih trojica su posle žestoke rasprave na jednom dečjem rođendanu rukama i nogama pretukli Zlatomira i Zlatana, a motiv za to je, navodno, bio što se Zlatan zabavljao sa ćerkom Saše J., koji tu vezu nije odobrava.

On, kako se sumnja, nije dozvoljavao da se njegova ćerka viđa sa Zlatanom, zbog čega je i ranije dolazilo do svađa između dve porodice, da bi sukob kulminirao na toj proslavi tučom koju Zlatomir nije preživeo.

BONUS VIDEO:

This browser does not support the video element.

Hapšenje  Mup Srbije

 (Blic/MONDO/J.D.)