Kinez opljačkao čoveka na letu ka Beogradu! Stjuart video kako mu "otima" pare, odmah obavestio pilota

Okrivljeni je, u prisustvu sudskog prevodioca za kineski jezik i branioca, saslušan na sve okolnosti kada je negirao izvršenje krivičnog dela koje mu se stavlja na teret.

MONDO/Dragana Todorović

Treće osnovno javno tužilaštvo u Beogradu navelo je u saopštenju da je kineski državljanin D. X. na letu iz Abu Dabija za Beograd optužen za krađu 1.500 dolara iz ranca putnika J. I. Incident je primećen od strane stjuarta, a nakon sletanja, okrivljeni je saslušan pred tužilaštvom. Iako je negirao krivicu, sud mu je odredio pritvor zbog opasnosti od bekstva, jer nema prebivalište ni imovinu u Srbiji.

"Dana 04.10.2024. godine javni tužilac Trećeg osnovnog javnog tužilaštva u Beogradu saslušao je državljanina Kine D. X. (rođen 1970. godine) u svojstvu okrivljenog zbog izvršenja krivičnog dela Krađa iz člana 203. Krivičnog zakonika. Okrivljenom se stavlja na teret da je u avionu koji je saobraćajao na relaciji Abu Dabi - Beograd, iskoristio činjenicu što se njegov ranac nalazio pored ranca oštećenog J. I. (rođen 1971. godine) i iz istog oduzeo novac u iznosu od 1.500 dolara, što je primetio stjuart i obavestio pilota", navodi se i dodaje:

"Okrivljeni je, u prisustvu sudskog prevodioca za kineski jezik i branioca, saslušan na sve okolnosti kada je negirao izvršenje krivičnog dela koje mu se stavlja na teret. Po predlogu Trećeg osnovnog javnog tužilaštva u Beogradu Treći osnovni sudu u Beogradu je prema okrivljenom odredio pritvor, imajući u vidu da je okrivljeni nezaposleno lice, da nema ni prebivalište, ni boravište, kao ni imovinu na teritoriji Republike Srbije, pa sve navedene okolnosti ukazuju na opasnost od bekstva", stoji u saopštenju.