"Bio mu je veroučitelj, a nije ni zakočio": Oglasila se majka Đorđa (15) kojeg je kolima pregazio sveštenik

Na osnovu izveštaja i prikupljenih dokaza koje je pročitala, a u kojima piše, kako tvrdi, da nije bilo tragova kočenja, Biljana je izrazila sumnju da je sveštenik njenog sina namerno udario.

Facebook/Biljanabiki Radosavljevic/Printscreen

"Ne mora da bude u zatvoru, samo želim na papiru da piše da je kriv, da mogu kad umrem da kažem: 'Sine, nisi ti kriv, kriv je onaj što te ubio'", započinje priču Biljana, majka dečaka Đorđa Radosavljevića (15) kojeg je 25. januara 2022. godine kolima ubio sveštenik J. S. u Donjoj Ljuboviđi kod Ljubovije.

Đorđevi roditelji već dve godine bore se za pravdu. Sveštenik, koji ga je automobilom usmrtio, pušten je da se brani sa slobode. Suđenje je u toku, a porodica, kako priča majka Biljana, svakim novim ročištem prolazi kroz agoniju. Kako kaže, nedavno je imala infarkt, pa nije mogla da prisustvuje poslednjem ročištu.

"Nisam prisustvovala prethodnom suđenju, jer sam 23. imala infarkt, stavili su mi stentove. Podneli smo žalbu, tražili smo da se ispitaju novi svedoci, ali sud nije prihvatio. Sada 13. novembra imamo još jedno suđenje, ali se ne nadam da će se nešto promeniti, nažalost", kaže potresena majka.

Biljana kaže da je sveštenik bio veroučitelj njenom Đorđu od prvog do četvrtog razreda. Majka je kroz suze podsetila šta se dogodilo tog kobnog dana.

"Sveštenik koji je ubio moje dete mu je bio veroučitelj od prvog do četvrtog razreda. Poznavao je Đorđa jako dobro. Tog dana moj sin je izašao iz autobusa, stajao je sa jednom devojkom i pričao. Kada je autobus otišao on je krenuo kući, bio je na kraju ulice, gde nema pešačkog prelaza, autobuskog stajališta niti kamera, koje su mogle da zabeleže šta se zaista desilo. Na njega je naleteo automobil, nosio ga je nekoliko metara. Sveštenik je navodno vozio 60 kilometara na sat, ali kada sam čitala obdukcioni izveštaj shvatila sam da je Đorđu svaka koščica bila polomljena", rekla je Biljana.

Ona se prisetila i trenutka kada je saznala da je njenog sina udario auto.

"Došla nam je komšinica i rekla da je Đorđa udarilo auto. Mi smo iz kuće izleteli bosi, po mrazu, 25. januara. Trčali smo prema Donjoj Ljuboviđi. Na pola puta nam je stao taksi, ni danas ne znam ko nam ga je poslao. Kada smo došli na lice mesta, Đorđe nije bio tu, bio je samo sveštenik sa suprugom i policijom i javna tužiteljka", priča majka.

Ona kaže da su u Domu zdravlja videli Đorđa u besvesnom stanju.

"Došli smo u Dom zdravlja, kada sam ga dodirnula nije reagovao na mene. Ja i moj muž smo samo gledali jedno drugo i pitali se kako ćemo sad dalje da živimo", priča u suzama Biljana.

Na osnovu izveštaja i prikupljenih dokaza koje je pročitala, a u kojima piše, kako tvrdi, da nije bilo tragova kočenja, Biljana je izrazila sumnju da je sveštenik njenog sina namerno udario.

"Ja mislim da je taj sveštenik namerno udario moje dete. Da je prikočio samo centimetar možda bi bilo drugačije. Na mestu nije bilo tragova kočenja", tvrdi Biljana.

Ona kaže da je sveštenik na prvom suđenju priznao krivicu.

"Na prvom suđenju sveštenik je priznao da je udario dete i da mu je žao i moje i njegove porodice, ali je pušten da se brani sa slobode", kaže Biljana.

BONUS VIDEO:

This browser does not support the video element.

Saobraćajna nesreća u Prokuplju  Privatna arhiva

(Blic/Mondo/U. M.)