Dečak ubica doveden u Specijalni sud! Kola Hitne pomoći, u pratnji policije, upravo ušla u zgradu (Foto, video)

Kola Hitne pomoći upravo su ušla u zgradu Specijalnog suda, a u njima je najverovatnije dečak ubica, koji će danas po prvi put biti prisutan na ročištu kao svedok.

Kurir/Zorana Jevtić/Twitter/printscreen

Danas se nastavlja suđenje roditeljima dečaka koji je počinio masovno ubistvo u Osnovnoj školi "Vladislav Ribnikar", a ono će biti održano pod posebnim bezbednosnim merama u sudnici Specijalnog suda u Beogradu. Ovaj sud, poznat po najvišem stepenu bezbednosti, obično je rezervisan za suđenja za organizovani kriminal i ratne zločine, ali je zbog specifičnosti slučaja i zaštite identiteta maloletnika odlučeno da se i ovo ročište održi tamo.

U pitanju je prvi izlazak dečaka iz psihijatrijske klinike, u kojoj se nalazi od 3. maja prošle godine. Uz pratnju psihijatra i policije, biće sproveden sanitetskim vozilom u sud, ali neće sedeti u boksu za okrivljene, već u prostoriji za zaštićene svedoke. Odatle će moći da vidi prisutne u sudnici, dok će njegovo svedočenje prisutni slušati preko zvučnika. Ova posebna organizacija nije usmerena na zaštitu roditelja žrtava, već na zaštitu dečaka zbog njegovih godina, što znači da roditelji stradale dece neće imati priliku da ga vide direktno.

Najvažniji deo današnjeg suđenja tiče se upravo njegovog svedočenja protiv roditelja, a psihijatar će biti prisutan tokom celog procesa kako bi procenio da li je dečak sposoban da da validan iskaz. Kola Hitne pomoći, u pratnji policije, upravo su ušla u zgradu Specijalnog suda, a u njima je najverovatnije dečak ubica, koji će danas po prvi put biti prisutan na ročištu kao svedok.

This browser does not support the video element.

Dolazak dečaka ubice u zgradu Specijalnog suda  Kurir

Na suđenje je stigao i advokat Ognjen Božović, zastupnik porodica ubijenih učenika u Osnovnoj školi ''Vladislav Ribnikar'':

(Kurir/Mondo/U. M.