Završeno suđenje za danas, dečak izneo zašto je napravio masakr, lekari intervenisali

Dečak ubica koji je 3. maja prošle godine u masakru u OŠ "Vladislav Ribnikar" ubio devet učenika i čuvara škole, danas je prvi put bio oči u oči sa porodicama svojih žrtava, kao i sa svojim roditeljima sa kojim mu je od podizanja optužnice bilo zabranjeno da komunicira.

Espreso/Tamara Trajković/Kurir/Zorana Jevtić/Mondo/Stefan Stojanović

Dečak ubica danas je svedočio u Specijalnom sudu u Beogradu i prvi put je napustio Psihijatrijsku kliniku u kojoj je smešten nakon masakra u OŠ "Vladislav Ribnikar".

Uživo
14:12

Završeno suđenje za danas

"Pitanjima koja su danas postavljena njemu nismo saznali motiv i zašto se to desilo, ali smatram da njegov današnji iskaz ide u pravcu da li će se saznati. Njegovo svedočenje nije završeno i nastavlja se 17. oktobra u ovoj istoj zgradi", rekao je Ognjen Božović i dodao da ne sme ništa više da kaže s obzirom zbog postupka koji je zatvoren za javnost.

Roditelji ubijene dece napustili su zgradu suda u Ustaničkoj ulici užurbanih hodom. Bili su potreseni i spuštene glave sa suzama u očima izašli su iz sudnice nakon što su više od tri sata imali priliku da gledaju i slušaju dečaka ubicu koji im je ubio decu.

14:00

Detaljan iskaz dečaka ubice

"Majka je stalno tražila da budem najbolji. Ljutila se i vikala kada nisam bio najbolji. Zbog toga što je stalno tražila više od mene, ljutio sam se i ja na nju. To njeno ponašanje je uticalo da uradim to što sam uradio. Da nisam imao očeve pištolje, ovo ne bih učinio", ovo je, kako Kurir nezvanično saznaje, danas pred Specijalnim sudom u Beogradu, tokom svedočenja u sudskom postupku koji se vodi protiv njegovih roditelja Vladimira i Miljane Kecmanović izjavio maloletni ubica iz Osnovne škole Vladislav Ribnikar.

13:40

Reagovali lekari

Lekari, koji borave u zgradi Specijalnog suda tokom ispitivanja dečaka ubice, intervenisali su u sudnici pošto je on tokom ispitivanja naglo promenio boju u licu.

13:03

Očekuje se da roditelji ubijene dece ispituju dečaka ubicu

Kako Kurir nezvanično saznaje, do sada su dečaka ubicu ispitali advokati, sudsko veće i tužilac, a sada se očekuje da to urade i roditelji dece koju je brutalno ubio 3. maja prošle godine u Osnovnoj školi "Vladislav Ribnikar" na Vračaru.

12:59

Nastavljeno suđenje

Suđenje roditeljima dečaka ubice nastavljeno je posle 30-minutne pauze. Svi koju su izašli na pauzu su se povukli i vratili nazad. Tokom pauze, roditelji su u tišini razgovarali o svedočenju dečaka ubice koji više od dva sada svedočio pred ožalošćenim porodicama. Jedna od majki koja je izašla na pauzu gestikulacijom je negodovala o nečemu o čemu su okupljene pričale, dok su drugoj bile pune oči suza.

12:56

Dečak ubica završio školu

Dečak ubica je u junu završio školovanje, ali za sada nije poznato na koji način, prenosi Kurir. 

12:46

Kako izgleda sudnica u kojoj svedoči dečak ubica

Sudnica, u kojoj svedoči dečak ubica, je podeljena na tri dela neprobojnim staklom. U prvom delu sedi dečak ubica, u drugom njegovi roditelji, a u trećem roditelji ubijene dece. S druge strane, pojedini mediji prenose da se roditelji ubijene dece ipak nalaze u prvom delu sudnice.

MONDO/Stefan Stojanović 

12:41

Određena pauza

Na suđenju je određena pauza od 30 minuta.

11:23

Roditelji ubijene dece nisu mogli da slušaju iskaz dečaka ubice iz Ribnikara

Prema poslednjim informacijama, roditelji ubijene dece, Natalija Aćimović, Dragana Anđelković i Miljana Martinović, nisu mogli da slušaju iskaz dečaka ubice iz Ribnikara i napustili su zgradu Specijalnog suda, ali su se, nakon što su malo došli sebi, vratili.

11:12

Došla i majka dečaka ubice

U sud je u pratnji advokata došla i majka dečaka ubice, dok će otac biti sproveden u zgradu suda.

MONDO/Stefan Stojanović 

11:06

Stigla i  Zora Dobričanin

Advokat Zora Dobričanin Nikodijević ulazi u zgradu Specijanog suda u Ustaničkoj ulici u Beogradu.

Kurir/Zorana Jevtić 

Kurir/Zorana Jevtić 

10:47

Roditelji ubijene dece ispred Specijalnog suda

Roditelji ubijene dece iz OŠ "Vladislav Ribnikar" pognutih glava, skrhani od bola, ulaze u sud.

10:39

Pristao da svedoči

Samim tim što je pristao da svedoči u postupku protiv svojih roditelja, dečak ubica će danas morati da odgovori na svako postavljeno pitanje. To znači da, za razliku od svojih roditelja, koji su do sada odbijali da odgovore na postavljena pitanja, dečak ubica će morati svako pitanje da obrazloži.

10:36

Ne svedoči iz posebne prostorije

Prema poslednjim informacijama, doneta je odluka da dečak ubica ne svedoči iz posebne prostorije, već da stane za govornicu ispred sudskog veća, roditelja ubijene dece i svojih roditelja.

10:34

Dečak ubica stigao u zgradu Specijalnog suda

Kola Hitne pomoći, u pratnji policije, su ušla u zgradu Specijalnog suda oko 9 časova. U njima je najverovatnije dečak ubica, koji će danas po prvi put biti prisutan na ročištu kao svedok.

This browser does not support the video element.

Dolazak dečaka ubice u zgradu Specijalnog suda  Kurir

10:29

Pitanje koje će sudija postaviti dečaku ubici

Dečak ubica koji je 3. maja prošle godine u osnovnoj školi "Vladislav Ribnikar" pucao na vršnjake i čuvara škole, danas će biti ispitan u Specijalnom sudu u Beogradu. On prvi put napušta Psihijatrijsku kliniku, a do samog suda biće prevezen kolima Hitne pomoći. U sudnici će biti u kabini koja ima zatamljena stakla, i moći će da vidi sve oko sebe, dok njega neće moći niko da vidi.

Psiholog Nemanja Todorović je s pravnog aspekta uveo javnost u priču oko svedočenja dečaka koji je počinio nezapamćen masakr.