"Pognutih glava, skrhani od bola": Potresne scene ispred Specijalnog suda, roditelji u suzama, svi do jednog

Roditelji ubijene dece iz OŠ "Vladislav Ribnikar" pognutih glava, skrhani od bola, ulaze u sud.

MONDO/Stefan Stojanović

Roditelji ubijene dece iz OŠ "Vladislav Ribnikar", koje je iz pištolja ubio maloletni dečak ubica 3. maja prošle godine, stigli su pre 9 časova na današnje suđenje roditeljima dečaka ubica. Njima se sudi po optužbama da su sinu učinili lako dostupnim oružje kojim je ubio svoje vršnjake i čuvara škole.

Kako prenosi naš novinar sa lica mesta, scene ispred i u sudu su potresne: "Roditelji ubijene dece pristižu svaki čas. Pognutih glava, skrhani od bola, ulaze u sud".

Prvi su stigli Biljana Dukić i njen muž, majka je sedela i plakala, a otac je sedeo spuštene glave. Zatim je stigao je i Anđelko Aćimović, kao i Nina i Dragan Kobiljski. U suzama su svi do jednog, grle se i plaču zajedno. Na svedočenje dečaka ubici su stigli i Miloš i Suzana Čikić, koji su tužno gledali oko sebe. Miljana Martinović i Dragana Anđelković ušle su zajedno u zgradu beogradskog suda.

Prisutne su i brojne novinarske ekipe, iako je suđenje zatvoreno za javnost, a njima se pred početak suđenja kratko obratio advokat porodica ubijene dece Ognjen Božović.

"Kao što je poznato, danas se očekuje saslušanje maloletnog ubice. On ima pravo da odbije iskaz, s obzirom na to da je već bio saslušan. Ovo je prva priilika da porodice ubijenih postave pitanja koja ih tište već godinu dana", kazao je Božović.