Da li dečak ubica izlazi na slobodu pošto je okrivio roditelje? Fila o današnjem suđenju: "Nema dovoljno dokaza"

Advokat Toma Fila oglasio se povodom današnjeg ročišta održanog u Specijalnom sudu.

MONDO/Stefan Stojanović/Espreso/Tamara Trajković

Poznati advokat Toma Fila kaže da o tome da li je dečak koji je počinio masakr u školi "Vladislav Ribnikar" govorio istinu odlučiće sud.

"O tome kada će izaći iz bolnice odluku donosi psihijatar. Kada on proceni. Ne može niko drugi jer se maloletnik nalazi u bolnici", tvrdi Fila.

Prema njegovim rečima iz ovoga što je do sada čuo, misli da nema dovoljno dokaza da se majka osudi.

"Nisam imao uvid u predmet. Pričam na osnovu onog što sam pročitao. Predmet je sam po sebi težak. Videćemo kakvu će odluku doneti sud po pitanju oca dečaka", priča Fila.

Dečak je danas pred Specijalnim sudom svedočio više od tri sata. On je danas posle više od godinu i po dana prvi put izašao iz bolnice.

"Dečak ubica, koji je mogao da odluči da ne svedoči u postupku protiv roditelja, na pitanje sudije da li želi da govori ogovorio je želim'. Ostao je pri iskazu da je kobnog dana uzeo dva očeva pištolja, stavio ih u ranac i krenuo u školu. Odlučio je da namerno zakasni na prvi čas 'kako bi učenici bili u učionici'. Međutim, ono što je ključno, danas je izjavio da okidač za jeziv zločin koji je počinio bilo to što mu je majka stalno tražila da u svemu bude najbolji i da je njemu to jako smetalo. Rekao je da je to zahtevanje majke da bude najbolji uticalo na njega da počini stravičan masakr. Naveo je i da, da nije imao očeve pištolje, sigurno ne bi počinio zločin", otkrio je izvor.

Inače, dečaku je pozlilo tokom davanja iskaza. Tačnije, on je promenio boju, odnosno, pocrveneo je kada mu je postavljala pitanja majka ubijenog dečaka. Lekari koji borave u Specijalnom sudu su mu izmerili pritisak i nakon toga je nastavljeno ispitivanje.

BONUS VIDEO:

This browser does not support the video element.

DEČAK UBICA IMAO STROGO VASPITANJE! Mladen Nikolić o nastavku su]enja za Ribnikar  Kurir televizija

(Telegraf/MONDO/Nevena Davidović)