"Sekunde su bile u pitanju": Oglasile se komšije porodice dečaka (2) koji je pao sa terase u Novom Pazaru

Oglasile su se komšije porodice dečaka (2) koji je pao sa 4. sprata zgrade u Novom Pazaru.

Instagram/indeksonline_rs

Komšije porodice čije je dete stradalo padom sa 4. sprata potreseni su tragedijom koja je zadesila njihove prijatelje, a povodom nesreće kažu da im je teško palo što dečaka nisu uspeli da spasu.

"Svi smo u šoku šta se dogodilo, ali molili smo se da maleni preživi. Roditelji su potpuno van sebe, nismo ih videli od juče, ali trenutno za njih ne postoje reči utehe, samo snage da imaju dovoljno da žive s tim što su doživeli", rekla je komšinica.

Kako kaže, u ovoj situaciji ne može niko kriviti roditelje, pogotovo što još uvek niko ne zna kako je do tragedije došlo, ali prema njenim rečima, deci je potreban nadzor 24 sata, stoga je sada kasno bilo šta reći, ali ono što mogu da urade za njih jeste da, kako kaže, budu uz njih u ovim teškim trenucima.

"To su očigledno sekunde bile u pitanju, ni sami roditelji nisu mogli da predvide. Ne znamo kako se sve uopšte izdešavlo, ali sada je suvišno kriviti bilo koga, verovatno im nije palo ni na kraj pameti da dete može dospeti samo do terase, ali treba jednostavno preduzeti sve mere, deca su radoznala, nikada ne znaš gde mogu u sekundi stići", kaže ona.

Podsetimo, dečak se u stanu nalazio sa svojim roditeljima, kada je u jednom trenutku izašlo na terasu i palo na plato ispred zgrade. Očevici nesreće bili su zatečeni prizorom, isprva su mislili da je sa terase neko bacio kesu, međutim, jeza je obuzela sve prisutne kada su videli da na pločniku ispred zgrade leži dvogodišnje dete.

"Bila sam u kafiću u prizemlju zgrade, mislila sam da je neko bacio žutu kesu sa terase i krenula da psujem, ali kad sam videla dete nisam mogla da verujem", kaže jedna od očevidaca.

Mališan će biti sahranjen danas na Velikom groblju u Novom Pazaru, pre čega će se bliski ljudi okupiti u domu porodice stradalog dečaka kako bi bili sa njima u ovim teškim trenucima.

BONUS VIDEO:

This browser does not support the video element.

LEKARI SE TRI SATA BORILI ZA ŽIVOT DETETA, PRE TRANSPORTA ZA BEOGRAD! Mališanu koji je pao s terase srce prestalo da kuca već kod Kraljeva  Kurir televizija

(Kurir/MONDO/Nevena Davidović)