Sin poznatog srpskog muzičara šokirao u Specijalnom sudu: Priznao bombu ispod "poršea", pa postavio jedno pitanje

Optuženi pripadnik "vračarskog klana" Marko Drakula ponudio je na suđenju svedocima naknadu štete.

Kurir/Privatna arhiva

Šokantan događaj dogodio se danas u Specijalnom sudu u Beogradu na suđenju "vračarskom klanu" kada je optuženi pripadnik ove grupe, Marko Drakula, izašao za govornicu i ponudio naknadu štete svedocima. On je priznao da je 7. novembra 2019. godine ispod automobila marke "porše" pokojnog Lazara Vukićevića postavio ekslozivnu napravu.

Pripadnici "vračarskog klana", da podsetimo, na čijem čelu su prema optužnici odbegli Nikola Vušović i vođa "kavačkog klana" Radoje Zvicer, terete se za tri ubistva i pet pokušaja ubistava u Beogradu. Prema optužnici, Vukićevića su pokušali da ubju tako što su mu podmetnuli bombu ispod automobila.

Danas je u Specijalnom sudu svedočio Milorad Vukićević, otac pokojnog Lazara, kao i pet svedoka kojima su automobili oštećeni pošto su bili parkirani u istoj ulici. Jedan svedok ispričao je da je njegov automobil "opel korsa" bio u ulici u trenutku ekslozije i da je sam platio popravku.

"Osećam odgovornost, ja sam kriv za eksploziju. Imam potrebu da platim štetu koju sam napravio, da li prihvatate?", upitao je Marko Drakula, a svi svedoci odbili su da im da novac u visini štete.

Marko Drakula je inače sin poznatog muzičara, frontmena grupe "Direktori", Nebojše Drakule. Na početku suđenja on je priznao da je postavio bombu pod automobil Lazara Vukićevića, a u svojoj odbrani naveo je da je "vodio računa da niko ne bude povređen". Kao motiv je rekao da je bio "besan zbog bahate i nasilničke vožnje Vukićevića".

Kurir/Privatna arhiva  Marko Drakula

BONUS VIDEO:

This browser does not support the video element.

Specijalni sud pred pripremno ročište klana Veljka Belivuka  Kurir/Zorana Jevitć

(Kurir/MONDO/Aleksandar Blagić)