"Iz stana se stalno čula svađa, bila je psihički bolesna": Ćerka ubila nepokretnog oca u Nišu

U porodičnom stanu u Nišu ćerka je ubila oca.

MONDO/Stefan Stojanović

Policija u Nišu uhapsila D. M. (56) zbog osnovane sumnje da je ubila svog oca S. Đ. (79), a komšije ove porodice potresene su zbog svega što se dogodilo u njihovoj zgradi. Kako sagovornik navodi, ubijeni muškarac bio je medicinski radnik.

"Ubijeni čovek je bio zdravstveni radnik, ovde je kupio stan pre 50 godina. Dugo je radio kao medicinar na Bliskom Istoku. Oženio se i dobio kćer. Žena mu je umrla pre petnaestak godina a ćerka mu se udala, ali brak nije uspeo, ona je dobila ćerku i vratila se kod oca. Ta devojka nije živela sa njima, ostali su samo oni dvoje", kaže komšija porodice.

Ističe da se iz stana ubijenog muškarca često čula buka.

"Taj komšija je bio uopšte jedna dominantna osoba u odnosu da ljudima, verujem da je takav bio i u porodici što se odrazilo na njegovu ćerku. Iz njihovog stana stalno se čula svađa, ćerka se psihički razbolela, stalno je lečena u Gornjoj Toponici. Dok je on bio dobro, brinuo se o njenom lečenju ali je dobio karcinom kože, operisan je i nije bio dobro. Tada su se stvari pogoršale jer se ona više nije lečila. Ne znam šta se desilo, čuo sam da mu je nečim razbila glavu i da je telo našla patronažna sestra. Juče je bila policija, međutim oni nisu hteli da daju nikakve informacije", rekao je ovaj Nišlija.

Zločin se dogodio u Ulici Pariske komune 21 u stanu br 7 u niškoj opštini Medijana. Kako je MUP juče saopštio, u toku prepodneva pronađen je S.Đ. u njegovom stanu, sa više povreda po glavi i telu, od čijih posledica je preminuo.

"Žrtva je bila nepokretna osoba, i događaj je prijavila sestra kućne nege. Policija osnovano sumnja da je izvršilac kćerka pokojnika, D. M., i ona se tereti za krivično delo teško ubistvo, a dalje postupanje preuzeće tužilaštvo", izjavio je ministar policije Ivica Dačić.

BONUS VIDEO:

This browser does not support the video element.

Sprovođenje dečaka ubice na suđenje  Kurir

(Nova S/Mondo/Aleksandra Virijević)