"Dobili smo odgovore, suđenje bilo emotivno": Oglasio se advokat nakon svedočenja dečaka ubice

Oglasio se advokat roditelja dece ubijene u Ribnikaru nakon suđenja roditeljima dečaka ubice.

Mondo/Stefan Stojanović/Kurir/Zorana Jevtić/Privatna arhiva

Nakon što je završeno suđenje roditeljima dečaka ubice koji je počinio višestruko ubistvo u OŠ "Vladislav Ribnikar", advokat porodica nastradalih Ognjen Božović, kao i advokat Marko Janković rekli su za medije da je današnje ročište završeno i da je sledeće ročište zakazano za 1. novembar u Palati pravde, kao i da je današnji svedok, dečak ubica, završio sa davanjem iskaza.

Advokat Ognjen Božović rekao je da je, prema njegovom utisku, suđenje bilo dosta emotivno, te da su dobili odgovore na brojna pitanja.

"Mislim da je pred nas sastavljena slagalica koja bi trebalo da se uz pomoć tužilaštva, suda i zdravstvenih ustanova, kao i ustanova socijalne zaštite složi, kako bismo došli do razrešenja onih glavnih pitanja koja muče srpsko društvo u pogledu 3. maja, a to je kako se i zašto ovo dogodilo. Verujem da će ovo danas što smo čuli biti jedan važan korak ka tome. Mislim da je iskaz mnogo značajan za sam krivični postupak, ali i da ga prevazilazi",rekao je advokat Božović.

Podsetimo, novinarka Jelena Spasić tokom gostovanja na televiziji Kurir otkrila je detalje.

"Moj utisak na osnovu svega što sam videla jeste da roditelji žele odgovor zbog čega je dečak ubio njihovu decu. Imali smo prilike da čujemo da je dečak ubica pucao u učenike svog razreda, čak i u dete koje je njega smatralo najboljim prijateljem, a koje je teško povređeno", kazala je novinarka. 

Kako je ispričala, kad je dečak pitan zašto je pucao u njega i da li mu je bio najbolji drug, odgovorio je: "Ne baš".

"Na pitanje da li znaš da je on tebe smatrao najboljim prijateljem on je rekao: 'Ne znam'. Na pitanje jedne majke zašto je pucao u njeno dete, on je odgovorio: 'Zato što nije voleo da pomaže drugoj deci'. Kada mu je ona predočila da postoje dokazi da je upravo njeno dete, koje je ubijeno, pomoglo tom istom ubici, on je rekao: 'Ne sećam se'. Imam utisak da je on bio ljubomoran na svako dete koje je bilo bolje od njega", navela je novinarka Jelena Spasić.

BONUS VIDEO:

This browser does not support the video element.

Roditelji ubijene dece napuštaju zgradu Specijalnog suda u Beogradu  Kurir

(Blic/MONDO/Nevena Davidović)