"Ne vidim razlog da majka na kraju ne bude oslobođena": Toma Fila o presudi dečaku ubici, otkrio mogući scenario

Advokat Toma Fila govorio je svedočenju dečaka ubice u Specijalnom sudu i otkrio šta očekuje od daljeg procesa.

MONDO/Stefan Stojanović/Espreso/Tamara Trajković

U Specijalnom sudu u Beogradu danas je nastavljeno ispitivanje dečaka ubice koji je počinio masovno ubistvo 3. maja u Osnovnoj školi "Vladislav Ribnikar", sve u sklopu suđenja njegovim roditeljima.

Advokat Toma Fila osvrnuo se na novinske natpise i na svedočenje dečaka ubice, kao i na celokupan slučaj "Ribnikar".

"On se nalazi u jednoj psihijatrijskoj instituciji, sedi u jednoj sobi, u obavezi je da se iškoluje jer je školovanje obavezno za osnovce, on ima još dva razeda da završi. Znam da je uplašen i da je konačno shvatio šta je uradio, ali da li se kaje to ne znam.

Voleo bih da čujem neuropsihijatre i psihologe zašto ga drže, jer po meni je razlog onog što je uradio, bio narcisoizam. On je bio prikriveni narcis, jer spisak pokazuje da je hteo da likvida i likvidirao je dvojicu učenika koji su bolji od njega, kao i devojku koja nije prihvatila njegovo udvaranje. Naravno ne opravdavam ga, na zemljinoj kugli ovako nešto se nije desilo", izjavio je Fila.

Toma Fila je detaljno objasnio kako izgleda taj proces.

"Oni vide njega i on njih, ali je zaštićen staklom, da ga neko iz porodice nečim ne pogodi. Za majku ne vidim razloga da na kraju ne bude oslobođena, to je moja prognoza. Što se tiče oca, to je pitanje da li je čuvao oružje kako treba ili nije", istakao je Fila.

"Ovo što mali svedoči pokazuje da je to porodica koja nije dobra, ne znam kako su mogli da ne primete kako njihovo dete nije u redu. Polovinu vremena nije odlazio u školu, otac ga vodi u streljanu ima dva pištolja, nalazi rešenje u oružju. Očekujem da će za majku biti oslobađajuća presuda", ponovio je Fila.

Što se presude za dečaka tiče Fila je istakao da je on u rukama neuropsihijatara dokle god oni budu to smatrali.

"To je sad pitanje savesti psihijatara i psihologa, da ne podlegnu pod pritiskom medija i javnosti".

BONUS VIDEO:

This browser does not support the video element.

Ovo pitanje je dečaku ubici postavila majka nastradalog deteta tokom suđenja   Kurir televizija

(Informer/MONDO/Nevena Davidović)