Tašta Veljka Belivuka prvi put na suđenju: Evo šta joj se stavlja na teret

Tašta Belivuka prvi put na suđenju.

TV Pink/Printscreen/Kurir/Zorana Jevitić/MONDO/stefan stojanović

U Specijalnom sudu u Beogradu se danas nastavlja suđenje kriminalnom klanu Veljka Belivuka i Marka Miljkovića, kao i njihovim suprugama Bojani i Tanji. Optužnicom su obuhvaćeni i Filip Ivanovski i njegova supruga Marija.

Za sudsku govornicu je izašao svedok Vladimir Jeremić, koji bi trebalo da svedoči o prodaji placa u Vrčinu Belivuku.

"Belivuka sam video dva puta. Imam agenciju za nekretnine. Gospodin Belivuk je došao jednom sa željom da nađe neki plac da gradi kućicu za sebe i porodicu. Drugi put je došao sa suprugom, da vidi da li se i njoj dopada plac."

Sudija: Tu mu je i supruga, pogledajte da li se sećate nje?

Svedok: Ne sećam se, dugo je prošlo.

Tužilac ga je potom pitao da li je Belivuk sa prodavcem dogovarao cenu ili je učestvovao i on u tome.

"Učestvovao sam i ja. Znam da je bilo 11 ari i da je cena bila 11, 14 ili 15.000 evra i da je isplaćena minimalna provizija od 750 evra. Ugovor je sastavljen te 2016. godine, a Išli smo posle kod notara. Nije bilo cenkanja, cena je bila niža možda i od ružnijih placeva."

Tužilac: Cena u ugovoru je bila 4.600 evra?

Svedok: Na tome je insistirao prodavac, jer je već kupio neki plac pa da ne bi platio porez.

Za reč se javio i advokat Dejan Lazarević, koji je pitao svedoka da li je sve bilo po zakonu.

"Koliko ja znam jeste, kupac je bio vrlo korektan", kazao je.

Iskaz Đorđa Stojanovića

Za reč se javio branilac optuženih Dejan Lazarević navodeći da iz iskaza svedoka Đorđa Stojanovića proizilazi da kuću nije kupio Marko MIljković već njegov deda Miladin.

"Radi se o čoveku koji je bio vlasnik kuće, kuću prodao i oglasio u Halo oglasima i da se pojavio deda Miladin, tražio sam 85.000 evra, on je ponudio 83.000. Overili smo ugovor, on me je isplatio. Sve smo čuli, to je deda od Marka Miljkovića. Rekao je da su seli u taksi otišli kod notara. Niti je rekao da je video Marka Miljkovića te 2015. Dakle, ne radi se o novcu Marka Miljkovića, nego o časnom i poštenom čoveku koji je kupio kuću a koju je nasledio posle otac Marka Miljkovića", rekao je advokat Lazarević.

Tužilac se potom javio za reč i naveo da u optužnici nije ni sporno da li je video Miljkovićevog dedu, već da je "modus operandi bio da se isplaćuje veća a dogovara manja cena".

Prvi put došla i Belivukova tašta

U sud je prvi put došla i Snežana Đorđević, tašta Veljka Belivuka, odnosno Bojanina majka. Ona se, podsetimo, zbog lošeg zdravstvenog stanja do sada nije pojavljivala u sudu i protiv nje je postupak bio privremeno razdvojen. Belivukovu taštu crni "audi" dovezao je do ulaza u sud, i ona je pomažući se štapom ušla u zgradu Specijalnog suda. Na teret joj je stavljeno da je bila fiktivni vlasnik kuće na Zvezdari, koju je prema tvrdnjama tužilaštva, novcem od kriminala gradio njen zet.

BONUS VIDEO: 

This browser does not support the video element.

"NJEGOVO SVEDOČENJE NA SUĐENJU BELIVUKU JE KLJUČNO, ON O TOME SVE ZNA!" Bivši načelnik BIE o važnosti svedoka saradnika   kurir televizija

(Kurir/MONDO/Ivana Vlajković)