Snimak hapšenja Džonija sa Vračara: Policija odvozi u marici najopasnijeg begunca na svetu

Španska policija objavila je snimak hapšenja Nikole Vušovića, poznatijeg kao Džoni sa Vračara.

Twitter/printscreen

Španska policija objavila je snimak hapšenja Nikole Vušovića, poznatijeg kao Džoni sa Vračara. Vušović, vođa "vračarske grupe" i saradnik odbeglog Radoja Zvicera, je od 2022. godine na međunarodnoj Interpolovoj poternici.

"U Barseloni je uhapšen jedan od najopasnijih i najkrvoločnijih begunaca na svetu, koga gone vlasti Srbije, Crne Gore i Nemačke zbog ubistava. Imao je i 2 evropska naloga za hapšenje koje su izdale Austrija i Hrvatska, jednu za zločine protiv imovine i drugu za falsifikovanje dokumenata. Za 3 ubistva preti mu doživotni zatvor", piše u saopštenju španske policije.

Na snimku se vide španski policajci koji Vušovića vode u maricu. Njegovi advokati juče su najavljivali da bi on želeo da se preda.

"Policija je mesecima pratila ženu i još dve osobe, a to su radili u najvećoj tajnosti. Naravno, i oni su znali da su im rođaci i prijatelji pod prismotrom. Doduše, akcija je bila strogo čuvana, a kada je žena krenula ka njemu, oni su javili državi kojim kolima prolazi, oni su je propustili i u određenom trenutku ih uhapsili. To je saradnja naše policije na međunarodnom planu sa drugim policijama, a pre svega španskom", istakao je Rajko Nedić, urednik Kurira.

Podsetimo, klan sa Vračara kojim je upravljao Nikola Vušović, funkcionisao je kao firma u kojoj je svako znao svoje zaduženje. Imali su egzekutore, računovođe, blagajnike i logističare.

(Mondo, Kurir, I.L.)