Ispovest majke koja je među prvima stigla ispred "Ribnikara": Zauvek ostaje sećanje na tišinu pred urlik

Ispovest majke koja je među prvima stigla ispred "Ribnikara".

Espreso/Tamara Trajković/Kurir televizija

Mina Zirojević je jedna od majki koja je prva stigla ispred Osnovne škole "Vladislav Ribnikar" 3. maja kad je ubijeno osam đaka i pripadnik obezbeđenja, a ranjeno šest učenika i nastavnica istorije. Jedna od ranjenih devojčica preminula je 12 dana kasnije u bolnici. 

Ona je govorila o tome da ju je dete pozvalo i reklo da su izašli iz škole.

"U tom trenutku sam bila ispred škole u pidžami i patikama. Ispratila sam dete da se slika u školu, dan je bio malo stresan, ali lep. Legla sam da se odmorim par minuta i dete me je pozvalo i samo je reklo da je dobro i da su izašli iz škole. Iako nije bilo nikakve logike, rekla sam joj da ide u prvi kafić i da ću ja platiti račun.

Tako sam u pidžami i patikama otrčala u školu ne znajući šta se desilo, ali negde sam shvatila da se desilo nešto strašno. Ono što će mi zauvek ostati kao sećanje je teskoba koja se pojavljuje svako veče, a to je tišina pred urlik, kada čekamo decu, a vidiš roditelje koji nikada nisu dočekali svoje dete.

Ne znam kako smo došli u ovu situcaiju, da roditelji nisu primetili nešto, iako su ga vodili na sve i svašta. Oni su bili dovoljno stručni da to primete, kako smo uspeli da postanemo ljudi koji dele decu sa one sa Vračara i drugde, niko nije ocrnjivao svu decu koja potiču iz jednog kraja ili škole. Nikada ne zaboravimo koliko su stradala deca bila divna", kazala je. 

BONUS VIDEO: 

This browser does not support the video element.

Jedna od roditelja koja se pojavila među prvima ispred Ribnikara   Kurir televizija

(Kurir/MONDO/Ivana Vlajković)