"Klečao je i molio ga ne ubiješ, ti si mu pucao u glavu": Nastavlja se suđenje Urošu Blažiću za masakr

Nastavlja se suđenje Urošu Blažiću za masakr koji je počinio 4. maja 2023. godine u Duboni i Malom Orašju.

TV Pink/Printscreen/MONDO/stefan stojanović/Kurir/Nenad Kostić

U Specijalnom sudu u Beogradu za danas je zakazan nastavak suđenja Urošu Blažiću (21) iz Dubone kod Mladenovca, koji se tereti da je 4. maja prošle godine zverski ubio devet žrtava, a njih 12 teško ranio.

Uroš Blažić pred sudom u Ustaničkoj ulici u avgustu, priznao je da je 4. maja 2023. godine oko 22.20 časova sejao smrt naoružan do zuba u selima Malo Orašje kod Smedereva i Dubona kod Mladenovca. Kod spomenika Ravni Gaj u Malom Orašju ubio je pet mladića, od kojih je najmlađa žrtva imao svega 14 godina, a nakon rafalne paljbe i overavanja žrtava ubica se uputio sivim "mercedesom" ka Duboni i zaustavio se kod škole gde je ubio njih troje, među kojima brata i sestru. Masovni ubica beži sa lica mesta, a policija ga je uhapsila sutradan u kokošinjcu svog ujaka nadomak Kragujevca.

"Na današnjem glavnom pretresu trebalo bi da svedoči veštak koji je na prethodnom ročištu iz opravdanog razloga nije mogao da prisustvuje suđenju. Potom je planirano da se pregledaju video snimci sa nadzornih kamera, tačnije sa naplatne rampe Mali Požarevac gde je kobne večeri okrivljeni Uroš Blažić oteo taksi vozilo u kom su bili taksista i putnica", navodi naš sagovornik i dodaje:

"Predsednica sudskog veća Lidija Jovanovski navela je da je planirano i gledanje snimka iz prodavnice koja se nalazi preko puta škole u Duboni, gde je okrivljeni takođe, počinio zločin. Naime, postoje video snimci na kojima se vidi kako Uroš Blažić dolazi u prodavnicu neposredno pre zločina u društvu jednog prijatelja. Jedan od svedok na prošlom glavnom pretresu izneo je svoje zapažanje i opis kako je taj mladić izgledao, a potom je svedočio i svedok za koga se sumnjalo da je bio kobne večeri uoči masakra sa ubicom.

Međutim, svedok je na prepoznavanju naveo da to nije mladić koji je bio u prodavnici tog 4. maja prošle godine, pa ga sudija Lidija Jovanovski zamolila da dođe i na sledeće ročište kada su budu pregledali snimci, kako bi uspeli da utvrde identitet mladića koji je bio sa okrivljenim Blažićem te večeri. Podsetimo, svedok je mladića opisao kao krupnog momka, koji ima tetovaže.

"Pored pregledanja video snimaka, planirano je i čitanje pisane dokumentacije", navodeno je na prošlom ročištu koje je bilo u ponedeljak 21. oktobra.

Na prethodnom ročištu između ostalog svedočio je i fudbaler Jovan Mitrović, rođeni brat Petra Mitrovića (25) i brat od strica Marka Mitrovića (18) koje je Uroš Blažić ubio u masakru. Svedok je u potresnom svedočenju opisao kako je saznao "da se nešto dešava kod Ravnog Gaja", a zatim je sa knedlom u grlu uspeo da opiše i stravične scene koje je zatekao kada je došao kod spomenika.

"Ubio si mi dva brata! Marko je klečao, molio te je da ga ne ubiješ, a ti si mu pucao u glavu. Imao je rupu na čelu", rekao je svedok, a potom se okrenuo ka boksu gde se nalaze okrivljeni Uroš Blažić i njegov otac Radiša Blažić.

Inače, Radiša Blažić tereti se da je nelegalno nabavio oružje kojim je njegov sin počinio masakr.

"Radiša, sram te bilo! Pogrešio si u onom najvažnijem, u vaspitanju i odgoju svoje dece! Jedan ti je monstrum, ubio mi je dva brata, a drugi mi šalje lajk, kao sve je u redu", rekao je u prošlog ponedeljka vidno uzrujan Jovan dok je stajao za sudskom govornicom, a potom se obratio Urošu.

"Gledaj me, majmune jedan, ubio si mi braću. J***m ti sve po spisku! Smrade", bile su reči Mitrović.

Okrivljeni Uroš Blažić, podsetimo, priznao je da je počinio masakr 4. maja 2023, ali nije želeo da priča o krivičnom delu koje je počinio.

BONUS VIDEO:

This browser does not support the video element.

Advokatica otkriva šta možemo očekivati u nastavku suđenja Urošu Blažiću  Kurir televizija

(Kurir/Mondo/Aleksandra Virijević)