"Bio je apsolutno svestan, nije to uradio na mah": Evo šta je rekao advokat nakon suđenja Urošu Blažiču za masakr

Nakon što je završeno suđenje Urošu i Radiši Blažiću, obratio se advokat porodice žrtava iz Malog Orašja i otkrio šta se događalo tokom saslušanja osumnjičenih.

Kurir

Siniša Mašović, advokat koji zastupa porodice žrtava iz Malog Orašja, govorio je za medije nakon završetka suđenja Urošu Blažiću i njegovom ocu Radiši u Specijalnom sudu u Beogradu. Na početku svog izlaganja, Mašović je naglasio da je Uroš Blažić u trenutku izvršenja krivičnog dela bio uračunljiv, te da je svesno ubio nedužnu decu.

"Veštak je rekao da je on apsolutno bio svestan šta radi i da nije bio afektivnom stanju, da nije delovao na mah. Bilo je dosta govora o oružju koje je pronađeno, pogledani su svi snimci. Izjasnio sam se da pod tačkom jedan, da je puška predata Jugoinportu. Da sud pribavi izveštaj šta je posle sa njom bilo i kako se ona našla u Srbiji. Odnosi se na predmetnu pušku koju je koristio Blažić", rekao je Mašović.

Milosav Todorović, otac ubijenog Dalibora Todorovića, istakao je da sudija dozvoljava Urošu Blažiću da kaže šta god hoće.

"Meni sudija nije dozvolila da dopunim iskaz. Nije hteo da odgovara na pitanja advokata Perovića, jer je znao da će ga uhvatiti u laži. Hteo sam da kažem njegovom advokatu da je prekršio zakon, što nije smeo. Napisali smo prijavu Advokatskoj komori da se pozove na odgovornost", rekao je otac ubijenog mladića.

Stefan Stefanović, advokat porodica ubijenih i ranjenih iz Dubone i Malog Orašja rekao je da je Uroš Blažić masakr izvršio "hladne glave", te nije bio pod uticajem psihoaktivnih supstanici, što je najšokantnije.

"Danas je održan nastavak glavnog preteresa, svoje iskaze su dali veštaci neuropsihijatara i sudske medicine. Gledali smo snimke oružja, videli smo snimak gde je Radiša Blažić bio sa revolverom - to je dokaz za njega. Neuropsihijatar u svom nalazu je izjavila da je Uroš uračnljiv i da je svestan, da je bilo odsustvo afekta", kaže Stefanović.

Advokat Nebojša Perović rekao je da mu se Uroš Blažić obratio na jedan loš način, te da mu je žao zbog toga.

"Veštak je danas, na prosto pitanje da li je Uroš slobodnom voljom i željom počinio masakr, jasno objasnila da jeste. U porukama je najavio maskar, hteo sam da ga ispitam. On mi se obratio na jedan loš način, žao mi je zbog toga. Rekao mi je 'Tebi neću da odgovorim'", naveo je Perović.

BONUS VIDEO:

This browser does not support the video element.

"KO JE DAO UROŠU BLAŽIĆU PRAVO DA GLEDA TV, UMESTO DA GA LIŠE I HRANE?" Roditelji ubijenih besni napustili suđenje za masakr u Duboni i Malom Orašju  Kurir televizija

(Nova S/Mondo/Aleksandra Virijević)