Veštaci: Teodora ubila pod dejstvom alkohola | Mondo Portal

  • Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.
Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Društvo

Veštaci: Teodora ubila pod dejstvom alkohola

Izvor Tanjug
Izvor Tanjug

Sudsko-prihijatrijski odbor Medicinskog fakulteta u Novom Sadu, koji je obavio superveštačenje Teodore Viktorović (40), zaključio da je ona u trenutku ubistva majke i babe 2015. godine delovala pod dejstvom lekova i alkohola.

Detaljno ukazujući na njenu zavisnost od alkohola i drugih psihoaktivnih supstanci, što će dovesti u uzročno-posledičnu vezu sa dvostrukim ubistvom koje je počinila, veštaci su dali mišljenje da Viktorovićki treba da se izrekne mera bezbednosti lečenje od alkoholizma.

Superveštačenje je obavljeno jer prethodni nalazi i mišljenja veštaka nisu bili saglasni u pogledu stepena uračunljivosti Viktorovićke, koja se tokom suđenja branila da nije bila svesna šta čini.

Viktorovićeva se tereti za teško ubistvo za koje je zaprećena kazna od najmanje 10 godina ili 30 do 40 godina zatvora, a tužilaštvo smatra da je delo izvršila sa umišljajem.

U superveštačenju se navodi da je u vreme izvršenja dela Viktorovićka bila u stanju toksikacije lekovima, ne u stepenu koji je remetio budnost svesti, ali u stepenu koji joj je remetio kontrolu kritičkog mišljenja i ponašanja.

Ona je, prema zaključku veštaka, bila u posebnom afektnom stanju intenzivne ljutnje i besa izazvanih neposrednim konfliktom pre ubistva - svađe sa ubijenim ženama.

Veštaci su konstatovali da je u to vreme bila lečena od derpesivnog poremećaja i zavisnosti od alkohola.

Sve to je, prema mišljenju veštaka, imalo uticaja na njeno psihičko stanje i ponašanje u smislu da se njena sposobnost shvatanja dela i mogućnost upravljanja sopstvenim postupcima, a posebno odmeravanja razloga za i protiv prihvatanja posledica dela, bila bitno smanjena.

Ubistvo satarom: Teodora opet na veštačenju

Veštaci smatraju da Viktorovićki treba izreći meru obaveznog lečenja alkoholičara.

Prema Krivičnom zakoniku Srbije ova mera bezbednosti se može izreći ako je učiniocu krivičnog dela "izrečena kazna, uslovna osuda, sudska opomena ili je ucinilac oslobođen od kazne".

U slučaju kazne zatvora, zakon navodi da se vreme provedeno u ustanovi za lečenje od alkolizma, uračunava se u kaznu zatvora.

Ovaj nalaz veštaka još nije primilo tužilaštvo kao i ni Viktorovićkin branilac, pa nisu mogli o njemu da se izjasne, dok je ona rekla da je njime zadovoljna.

Sledeće suđenje zakazano je za 1. jun.

Priznala ubistvo bake i majke!

Viktorović je optužena da je u martu 2015. godine satarom ubila majku Ljiljanu (61) i babu Ivanku (90) u porodičnom stanu na Vračaru posle svađe, a zločin je policiji prijavio njen suprug.

U trenutku kada se ubistvo dogodilo, u stanu je bila i Teodorina šestomesečna ćerka.

Četvorogodišnjeg sina Petra je nešto ranije odveo u obdanište otac Borislav Stamenkov, koji je nakon povratka u stan pozvao Hitnu pomoć i policiju.

Teodora je, kako su pisali mediji, odvezena je na Vojnomedicinsku akademiju, gde je na odeljenju toksikologije utvrđeno je da u krvi imala cak 3,6 promila alkohola, ali i veću količinu psihoaktivnih supstanci, najverovatnije lekova za smirenje.

Teodora Viktorović je diplomirala glumu, a unuka je poznatog glumca Mihajla Viktorovića.

---------------------------------

Aplikacija MONDA ponovo na Google Play Store! PREUZMITE JE!

Inicijalizacija u toku...

Komentari 2

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Jole

3.6 promila pa to je ludilo brate mili

Aki Bg

Ako, nek ste ga legalizovali..ali marihuanu iliti konoplju kao lek nemojte. A da pa nema PRIVATNIH (politicarskih) profita onda.

PRIČE IZ SRPSKIH ZATVORA

MONDO & EU