• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Novo srpsko oružje! (FOTO)

Izvor mondo.rs Izvor MONDO/Tanjug

Otvoren Osmi međunarodni sajam naoružanja i vojne opreme "Partner 2017", u hali 4 Beogradskog sajma. Evo koje novo oružje se može videti na njemu...


Sajam je otvorio predsednik Srbije Aleksandra Vučić, koji je rekao da će na njemu biti prikazani premijerno novi sistemi, kao što su nova verzija Nore, koja je izrađena na zahtev načelnika Generalštaba koji je insistirao da sistem bude u stanju da ispali šest haubičkih granata u minuti, kao i raketni sistem "Aleksandar",modularna puška 6,50 mm, zemaljska bezposadna platforma Miloš, samohodni raketni sistemi Paksars, oklopno vozilo Miloš, modularni višecevni raketni lansirni sistem Oganj 2, modernizovano borbeno vozilo, modernizovan tenk.

"Nora" od 155 milimetara je dosta različita od ove koja postoji trenutno, na njoj su otklonjene sve manjkavosti i zamerke koje je stara imala, objasnio je uoči sajma ministar odbrane Zoran Đorđević.

Na sajmu se prikazuju i lanseri od 107 milimetara, nova minobacačka oprema, zatim komandno vozilo za Alas (raketni sistem), kao i lanser za raketu "Šumadija" od 300 kilometara.



Sajam traje do 30. juna, na njemu učestvovuje 128 izlagača iz 21 zemlje, a pokrovitelj ove manifestacije je Ministarstvo odbrane u suorganizaciji sa JP "Jugoimport SDPR" i u organizaciji Beogradskog sajma.

MIG-ovi uskoro

Avioni MIG 29 iz Rusije stižu uskoro u Srbiju, kaže Vučić. "Stići će uskoro i biće transportovani. Sve će proći bez problema", naglasio je Vučić.

Aleksandar Vučić kaže da ta manifestacija predstavlja važno mesto za predstavljanje mogućnosti naše odbrambene industrije, ali i za nova partnerstva.

Sve veći broj izlagača govori o tome koliko ova manifestacija postaje prestižna, primetio je Vučić.

Uveren je da ona može da "dobije ubrzanje" i da se održava na godišnjem nivou.

Spremna elita srpske vojske!

Vučić je rekao da naša namenska indistrija ne služi samo kao pomoć sopstvenoj odbrani zemlje, već kao način i sredstvo za razvoj ekonomije i samim tim povećanje životnog standarda svih naših građana.

On je otkrio i da će strane kompanije moći, u narednom periodu, da učestvuju u srpskoj odbrambenoj industriji do 49 odsto, zahvaljujući izmenama zakona koje je pripremilo Ministarstvo odbrane.

"Moći ćemo da primimo strano znanje, pamet i novac, jer Srbija ima tradiciju u proizvodnji oruđa i oružja", rekao je Vučić. To će dodatno omogućiti da odbrambena industrija bude motor zamajac srpske privrede.

Putin obezbedio milijarde za srpsko oružje?

Dodao je da će u ovoj godini fabrikama odbrambene industrije biti isplaćeno 49,9 miliona evra, kao podrška države za unapređenje sopstvenih kapaciteta.

Predsednik je podsetio da je Srbija od 2014. do 2016. investirala 126 miliona evra u odbrambenu indstriju Srbije i Jugoimport SDPR.

"Napravili smo više novih fabrika i pogona, i ono za šta su nam se nekada smejali, od toga da su govorili za 'lazara' da će ostati samo maketa, a mi završavamo treći, unapređeni model ovih dana u Tehničko-opitnom centru. To je postalo oruđe kojim možemo da se ponosimo i na čijem unapređenju mozemo i u budućnosti da radimo", rekao je Vučić.

"Partner" sajam posećuju brojne visoke delegacije iz celog sveta, kao i predstavnici NATO-a, Evropske odbrambene agencije i ostalih međunarodnih vojno-bezbednosnih organizacija.

Otvaranju su prisustvovali predsednik RS Milroad Dodik, ministar odbrane Đorđević, ministarka pravosuđa Nela Kuburović, kao i predstavnici brojnih ambasada, vojne delegacije Indije, Kazahstana, Alžira, Egipta, Rusije, Meksika, Indije, Kipra, Togoa, Libana.

Komentari 32

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Zoro od Srbiju

@ Bojan PG: PA VI STE U NAATO ,ČOČE !

Zoro od Srbiju

@Joca : Tako je !

MOJO

Jel ima i Teslin zrak smrti

special image