• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Dugoročna prognoza: Evo kakva nas zima očekuje

Izvor Tanjug

U nižim predelima Srbije očekuje se da će ove godine prvi sneg pasti u poslednjoj sedmici novembra ili prvoj polovini decembra, izjavio je danas meteorolog Nedeljko Todorović.

 Vremenska prognoza zima 2018. Izvor: MONDO/Zora Ćirković

On je za Tanjug naveo da se to odnosi na niže predele, poput Beograda i Vojvodine, dok će u višim predelima sneg verovatno pasti i ranije.

Na sajtu Republičkog hidrometeorološkog zavoda, u dugoročnoj prognozi se kaže da će novembar biti topliji i prosečno suv, decembar blaži i prosečno vlažan, dok će januar 2019. biti u granicama višegodišnjeg proseka i doneće umerene mrazeve.

Februar će biti blaži i s prosečnim padavinama, navodi se i dodaje da će mart biti prosečno topao i vlažan, te da postoji mala verovatnoća za pojavu umerenih ili jakih mrazeva u drugoj polovini tog meseca.

U decembru će srednja minimalna temperatura vazduha biti iznad višegodišnjeg proseka i njena vrednost biće viša za oko 1,4 stepena, u odnosu na višegodišnji prosek.

U Beogradu i široj okolini predviđa se vrednost decembarske srednje minimalne temperature vazduha od 1,6 stepeni, dok će srednja maksimalna temperatura vazduha, takođe, biti iznad višegodišnjeg proseka, odnosno viša za oko 1,8 stepeni.

U oktobru MIHOLJSKO LETO, a novembar...


Srednja maksimalna temperatura će u Beogradu biti oko 8,3 stepeni, a kada je reč o padavinama, njihova mesečna suma biće u granicama višegodišnjeg proseka, sa vrednostima nižim za oko jedan milimetar, u odnosu na taj prosek.

U januaru će srednja minimalna temperatura vazduha biti ispod višegodišnjeg proseka.

U Beogradu predviđa se vrednost januarske srednje minimalne temperature vazduha od -1,4 stepena, dok će srednja maksimalna temperatura vazduha biti u granicama višegodišnjeg proseka, sa vrednostima u proseku višim za oko 0,2 stepena, u odnosu na višegodišnji prosek.

U Beogradu i široj okolini srednja maksimalna temperatura vazduha bice oko 5,1 stepen, mesečna suma padavina biće u granicama višegodišnjeg proseka, s vrednostima u proseku višim za oko 10 milimetra, u odnosu na višegodišnji prosek.

Februar će biti blaži i prosečno vlažan februar, sa srednjom minimalnom temperaturom vazduha iznad višegodišnjeg proseka.

U Beogradu i široj okolini predviđa se vrednost srednje minimalne temperature vazduha od 2,2 stepena, dok će srednja maksimalna temperatura vazduha biti iznad višegodišnjeg proseka, sa vrednostima u proseku višim za oko 1,4 stepena.

U Beogradu srednja maksimalna temperatura vazduha biće oko 8 stepeni, a mesečna suma padavina u granicama višegodišnjeg proseka, sa vrednostima u proseku višim za oko 9 milimetra.

Meteorolozi RHMZ-a prognoziraju da će u martu srednja minimalna temperatura vazduha imati vrednosti iznad višegodišnjeg proseka, odnosno da će biti viša za oko 0,7 stepeni.

Srednja minimalna temepratura u Beogradu biće od 4,9 stepeni, dok će srednja maksimalna temperatura vazduha biti u granicama višegodišnjeg proseka, s vrednostima nižim za oko 0,3 stepena.

U Beogradu i široj okolini srednja maksimalna temperatura vazduha biće oko 13 stepeni, dok će mesečna suma padavina biti u granicama višegodišnjeg proseka sa vrednostima u proseku za oko 5 mm nižim u odnosu na višegodišnji prosek.

Komentari 22

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Serbia forever

Nema jeseni, nema proleća! Samo ekstremno leto i blaga zima!?

poštar

KESTEN JE PROCVETAO DRUGI PUT-BIĆE OŠŠTRA ZIMA.ŠTA MI ZNAMO!!!BIĆE ŠTA BOG DA.

Da

Sve u svemu nista nam nisu rekli

special image