Srpski kuvar glavni u restoranu Majkla Dzordana

  • Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Društvo

Srbin Šojić kuva za Majkla Džordana: OBOŽAVA moj biftek

Izvor mondo.rs
Izvor mondo.rs

Aleksandar Šojić (37) iz Loznice postao je jedan od glavnih kuvara u elitnom restoranu "Majkl Džordan stejk" u Čikagu, jer je do savršenstva doveo biftek sa koskom, omiljeno jelo pomenute legende NBA lige.

čorba, varjača, šerpa, kuvanje, hrana, jelo, kuhinja, restoran,
ilustracija
Izvor: MONDO/Stefan Stojanović

U Džordanovom restoranu Šojić je počeo da radi pre pet godina, kaže da nije bilo lako, ali je svojim umećem i brzinom postao ne samo  odličan, već i poseban u svom poslu.

On ne skriva da je biti deo “tima” Majkla Džordana izuzetna čast.

“Trebalo je zadovoljiti mnogo strogih kriterijuma nekoliko različitih komisija i imati dobre preporuke. Ali brzina kojom radim i način na koji usavršavam i ukrašavam jela bili su presudni da se zaposlim u ovom prestižnom restoranu”, istakao je Šojić za dnevni list "Večernje novosti".

Ambicija i želja da u poslu u kome uživa, dosegne najviše dovele su ga pre devet godina iz Loznice, preko Beograda u Čikago.

Zablistala srpska hrana: U Briselu pet nagrada

Ipak, za sve što je postigao, kaže da je zahvalan svom profesoru Radovanu Vračeviću iz Srednje ugostiteljske škole u Loznici.

“On me je zato što sam bio dobar đak , željan usavršavanja doveo u Beograd, da me kulinarskim tajnama obučava čuveni Aca Ristić, nekadašnji lični kuvar pukovnika Moamera Gadafija", priča srpski kuvar.

MONDO INTERVJU: On je ROĐEN da kuva (FOTO)

Prema njegovim rečima sa njim je ispekao zanat, a potom je prihvatio ponudu stručnog štaba prvog tima Fudbalskog kluba Crvena zvezda da kuva za igrače.

“Te godine rada u Zvezdi nosiću zauvek u srcu, a posebno Nemanju Vidića, koji je obožavao moja jela”, rekao je Šojić.

Džejmi Oliver PROP'O!

Kada je sa majkom, sestrom i tetkom iz rodnog Sarejeva, ratnih devedesetih , izbegao u Loznicu, mladi kuvar nije ni pomislio da će mu život krenuti ovim smerom. Ali s ponosom ističe da mu je od malena uzor u kuhinji bila majka Anđa.

"Ona je volela da čita kulinarske knjige, i verujem da ih je pročitala preko hiljadu, a i ja zajedno sa njom što je bilo presudno da počnem da se bavim ovim poslom", objasnio je.

Kulinarstvo je moj život, i sada samo želim da jednog dana otvorim svoj restoran.Zato se neprekidno edukujem.U ovom poslu se ne sme stati, jer se svakog dana “kuvaju novine” a ako želim da napredujem moram da ih pratim i usavršavam”, zaključio je Šojić ua "Novosti".

Slavni kuvar i voditelj razmenili psovke! 

Inicijalizacija u toku...

Komentari 3

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Ivke

Kuku Djole da nije holesterol? :)))

xxx

Nece da moze

Drug Pajković

Bravo!!!

PRIČE IZ SRPSKIH ZATVORA

MONDO & EU

loader