• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

BEOGRAD izabran za domaćina EVROPSKE Parade ponosa

Izvor mondo.rs

Na godišnjoj konferenciji Evropske asocijacije organizatora prajdova (EPOA), Beograd Prajd je osvojio titulu grada domaćina i organizatora evropske manifestacije Euro Prajd 2022 godine, saopštili su organizatori.

 Parada ponosa evropska u Beogradu 2022. Izvor: MONDO/Jelena Stokić Jovanović

Beograd je tako pobedio ostale kandidate: Barselonu, Lisabon i Dablin.

Euro Prajd se dodeljuje gradovima kao domaćinima još od 1992. godine i Beograd je jedinstven po tome što će se Euro Prajd 2022 događaj prvi put organizovati izvan Evropskog ekonomskog prostora (EEA).

Goran Miletić, Direktor za Evropu organizacije Civil Rights Defenders i član organizacionog odbora Beograd Prajda izjavio je:Jako sam ponosan! Organizacija Euro Prajd 2022 događaja u Beogradu nam pruža mogućnost da LGBT+ zajednicu sa zapadnog Balkana osnažimo, reafirmišemo promociju evropskih vrednosti i ljudskih prava u Srbiji i predstavimo Beograd kao nezaobilaznu turističku destinaciju, bezbednu i otvorenu za sve.

I OVO ĆE VAS ZANIMATI

Verujemo da će Euro Prajd približiti regionalnoj i evropskoj javnosti pitanja od posebne važnosti za LGBT+ zajednicu u Srbiji i regionu, kao što su pravno regulisanje istopolnih zajednica. Sigurni smo da će Euro Prajd biti važan faktor u afirmaciji šireg društvenog konsenzusa i uvažavanja različitosti i sloboda.

Želeo bih da se zahvalim svim organizacijama za ljudska prava sa Zapadnog Balkana koji su bili i ostali naši glavni saveznici, aktivistima i volonterima okupljenim oko Beograd Prajda kao i Turističkoj organizaciji Srbije na celokupnoj i svesrdnoj podršci.“

Marko Mihailović, koordinator Beograd Prajda kaže da je izbor Beograda kao grada domaćina Euro Prajd 2022 velika potvrda njihovog rada i cilja koji su postavili kada su počeli da organizuju Beograd Prajd.

"Ovu pobedu posvećujemo svim našim volonterima, aktivistima i ljudima koji su nas sve ove godine podržavali. Euro Prajd 2022 u Beogradu nam daje priliku da Evropi i svetu pokažemo i pozitivne strane Balkana, ali najvaznije od svega je da ovim događajem želimo da ukažemo na duboke razlike koje imamo u društvu kao i na ozbiljan i sistematski problem diskriminacije i nejednakosti sa kojima se suočava LGBT+ zajednica na Zapadnom Balkanu".

Povezane vesti

Komentari 2

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Sramota me Njegove sramote

Jos jedna Njegova pobeda.

Ivana

Na Evroviziju saljemo izvodjace i molimo Boga da ne pobede jer nemamo para da odrzimo to kod nas,al se ima para za ovo,sacuvaj Boze ...

special image